Υιοθετήστε ένα μωρό από τα προσφυγόπουλα της Ριτσώνας

Υιοθετήστε ένα μωρό από τα προσφυγόπουλα της Ριτσώνας
24 Μαΐου 2016, 08:21
A+ A-
Σκυταλοδρομία φροντίδας» για τα μωρά από την ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Σκυταλοδρομία φροντίδας» για τα μωρά (1 μηνός – 18 μηνών) στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας διοργανώνει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Εύβοιας, η οποία προτείνει να "υιοθετήσετε" ένα μωρό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ Εύβοιας σε ανακοίνωσή της, τονίζει:

"Στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας, αναζητήσαμε και καταγράψαμε τα μωρά (από 1 έως 18 μηνών) καθώς διαπιστώσαμε ότι δεν τους προσφέρονταν τα απαραίτητα για την ασφαλή τους διαβίωση: βρεφικά γάλατα, κρέμες, σαμπουάν, μπανάκια, θερμός, εντομοαπωθητικά, κρέμες συγκάματος, πάνες, μωρομάντηλα, ό,τι χρειάζονται τα μωρά όλου του κόσμου. 

Εμείς τα συγκεντρώνουμε και τα μοιράζουμε στον καταυλισμό, μια φορά την εβδομάδα (συνήθως Παρασκευή). Με τη συγκεκριμένη δράση καλύπτουμε κάθε εβδομάδα τις ανάγκες 42 μωρών.

Αν θέλετε να γίνετε "μαμά/μπαμπάς" για μία ή περισσότερες εβδομάδες:

1) Πρώτα μας τηλεφωνείτε (698 3802745) ή στέλνετε μήνυμα στο Facebook (fb:Σκυταλοδρομία φροντίδας για τα μωρά στη Ριτσώνα) όπου δηλώνετε αν θέλετε να αναλάβετε τις μισές ανάγκες ενός μωρού (κόστος περίπου 10 ευρώ) ή όλες (κόστος περίπου 20 ευρώ).

2) Στη συνέχεια, σας στέλνουμε μήνυμα στο τηλέφωνό σας με το όνομα του μωρού, την ηλικία και το φύλο του μαζί με τα πράγματα που χρειάζεται να αγοράσετε.

3) Όταν λάβετε το μήνυμα, μας απαντάτε επιβεβαιώνοντας ότι αναλαμβάνετε τη συγκεκριμένη υποχρέωση. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε για οποιοδήποτε λόγο να ανταποκριθείτε τη συγκεκριμένη εβδομάδα, χρειάζεται να μας ειδοποιήσετε άμεσα γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν κάποια μωρά να μείνουν χωρίς τα απαραίτητα.

4) Αφού στείλετε το μήνυμα της επιβεβαίωσης, αγοράζετε τα πράγματα, τα βάζετε σε μια σακούλα, γράφετε απΆ έξω τα στοιχεία του μωρού και αφήνετε τη σακούλα στο μέρος που σας έχουμε υποδείξει, μέχρι την ημερομηνία που θα αναγράφεται στο μήνυμα. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε στη σακούλα ό,τι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο στο μωρό και την οικογένειά του.

5) Στη συνέχεια και σίγουρα μέχρι να παραδώσετε τη σακούλα, θα πρέπει να βρείτε κάποιον/κάποια που θα «δώσετε τη σκυτάλη» για να αναλάβει το ίδιο μωρό την επόμενη εβδομάδα και μας στέλνετε τα στοιχεία του/της (όνομα και τηλέφωνο). 

Αν τυχόν δεν μπορέσετε να βρείτε, πάλι μας στέλνετε μήνυμα πριν παραδώσετε τη σακούλα κι εμείς βρίσκουμε αυτόν/ήν που θα σας αντικαταστήσει την επόμενη εβδομάδα από τη λίστα εθελοντών/ντριών που έχουμε.

Ο προσφυγικός καταυλισμός της Ριτσώνας είναι εντελώς ακατάλληλος για τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους και πολύ περισσότερο για εγκύους, μωρά και παιδιά." 

Επιστροφή