Αυτός είναι ο απατεώνας που παρίστανε τον ελεγκτή του ΕΦΕΤ

Αυτός είναι ο απατεώνας που παρίστανε τον ελεγκτή του ΕΦΕΤ
24 Μαΐου 2016, 07:24
A+ A-
Είχε εξαπατήσει πάνω από 100 ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων σε όλη την Ελλάδα.

Στη δημοσιότητα, δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 56χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στις 14 Μαΐου 2016.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Τρέντο του Μιχαήλ, γεννηθέντα το 1960 στην Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαπατούσε ιδιοκτήτες καταστημάτων σε όλη την επικράτεια και αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά. 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι τις 23-05-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην εξακρίβωση τυχόν και άλλων παθόντων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου αλλά και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εν λόγω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8779700 και 10301 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την επικράτεια και προσποιείτο τον υπάλληλο διαφόρων δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών ((ΕΦΕΤ, ΙΚΑ, Τμήμα Υγιεινής, Κτηνιατρική Υπηρεσία κ.α.), χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα.

Μάλιστα, η εμπλοκή του Εσωτερικών Υποθέσεων έχει να κάνει με το ότι η καταγγελία που έγινε στους αστυνομικούς από θύμα, ήταν για επίορκο υπάλληλο του ΕΦΕΤ, ωστόσο σύντομα φάνηκε πως ήταν απατεώνας και μαζί με τους συνεργούς τους προσποιούνταν τους δημόσιους λειτουργούς για να εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών με το πρόσχημα των δήθεν υγειονομικών παραβάσεων.

Στις τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες ο «εγκέφαλος» της σπείρας και «μαϊμού» ελεγκτής του ΕΦΕΤ απειλούσε τους ιδιοκτήτες με «ελέγχους» στα καταστήματα τους για βεβαίωση παραβάσεων ή για «καταγγελίες» που επισύρουν υψηλά πρόστιμα, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή διαφόρων – κατά περίπτωση – χρηματικών ποσών.


Επιστροφή