Ο Αναγνωστάκης υπέγραψε συμφωνία για επιστροφή μεταναστών στις πατρίδες τους

Ο Αναγνωστάκης υπέγραψε συμφωνία για επιστροφή μεταναστών στις πατρίδες τους
29 Μαΐου 2016, 18:24
A+ A-
Υπολογίζεται ότι πάνω από 20.000 μετανάστες θα επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης υπεγράφη την Παρασκευή 27 Μαΐου, για την εφαρμογή εθελούσιων επιστροφών και μέτρων επανένταξης παράτυπων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Η συμφωνία αρχίζει να υλοποιείται από 1 Ιουνίου 2016, για τα επόμενα τρία χρόνια και αφορά στη διευκόλυνση των διαδικασιών επιστροφής και τη στήριξη των μέτρων επανένταξης, πάνω από 20.000 μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους. 

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η επιδότηση των εθελούσιων επιστροφών για 5.400 μετανάστες και των μέτρων επανένταξης για 1.350 από αυτούς, κάθε χρόνο.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ύψος των 11 εκατομμυρίων ευρώ, κάθε χρόνο και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (75% Ευρωπαϊκοί πόροι- 25% εθνικοί πόροι).

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Τζανέτου Φιλιππάκου και του επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Δανιήλ Εσδρά.


Επιστροφή