Μελαχρινό Πάρου

Μελαχρινό Πάρου
19 Αυγούστου 2016, 08:00
A+ A-
Γλυκιά ...αμαρτία!
Για την Πάρο έχουν γραφτεί ένα σωρό ποιήματα και τραγούδια. Για τις γεύσεις της επίσης και δεν μπορούσα να μην σας προτείνω το γλυκό που ομολογουμένως είναι το κάτι άλλο.


Yλικά
  • 6 αβγά (χωρισμένα)
  • ½ κιλό σιμιγδάλι
  • 2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • ½ φλιτζάνι λικέρ κίτρο Νάξου

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 ξυλαράκι κανέλα

Eκτέλεση: Χτυπάμε πρώτα σε μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα, το καρύδι, το κακάο και το ξύσμα. Χτυπάμε πολύ καλά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη σε λεκάνη, ενώ προσθέτουμε εναλλάξ λίγο από το μείγμα σιμιγδαλιού και λίγο μείγμα αβγών συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά. Μόλις κρυώσει το γλυκό, ραντίζουμε με το λικέρ. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του και περιχύνουμε το γλυκό.

Επιστροφή