Σπείρα ρήμαξε τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Σπείρα ρήμαξε τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ
25 Ιουλίου 2016, 08:12
A+ A-
Η ζημιά που προκάλεσαν στην επιχείρηση ξεπερνάει τις 570.000 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη σε περιοχή των Αθηνών, ένας 25χρονος Πακιστανός, «αρχηγικό» μέλος εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Αττικής.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας τουλάχιστον πέντε ομοεθνών συνεργών του, ηλικίας από 30 έως 37 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, καθώς και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Από τους αστυνομικούς εξιχνιάστηκαν συνολικά 54 υποθέσεις κλοπών – φθορών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., εκ των οποίων η μία απόπειρα, σε περιοχές της Φθιώτιδας και των Μεσογείων Αττικής.

Ένα από τα ταυτοποιημένα μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας, είχε συλληφθεί πρόσφατα από την ΒΆ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας και βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, ενώ τότε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών είχαν εξιχνιασθεί συνολικά 55 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών

Επιπλέον, ένα ακόμα ταυτοποιημένο μέλος έχει συλληφθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για σοβαρά ποινικά αδικήματα

Οι δράστες είχαν ενωθεί τουλάχιστον από το Νοεμβρίου του 2015, χρησιμοποιώντας ως ορμητήρια σπίτια σε περιοχή των Αθηνών, ενώ δρούσαν πρώτες πρωινές ώρες, κινούμενοι με Ι.Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους ή ομοεθνών τους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης και απομονωμένες αγροτικές περιοχές για να μη γίνονται αντιληπτοί.

Από το σπίτι – ορμητήριο του 25χρονου, συνελήφθησαν τρεις ακόμα ομοεθνείς του, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος κινητών τηλεφώνων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο

Συνολικά και από τις 109 περιπτώσεις κλοπών – φθορών μετασχηματιστών, η ζημία που προκλήθηκε στην ανωτέρω επιχείρηση, ανέρχεται στις 570.000 ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκε την Τρίτη 26 Ιουλίου, προκειμένου να απολογηθεί, ενώπιον του Ανακριτή Λαμίας.  

Επιστροφή