Άρεσε στον Θανάση Γουρνά ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Άγιαξ

Άρεσε στον Θανάση Γουρνά ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Άγιαξ
28 Ιουλίου 2016, 00:54
A+ A-
Τί πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος του Βορρά στη ρεβάνς της Τούμπας

Ο βορειοευβοιώτης Θανάσης Γουρνάς μίλησε στο egnomi.gr για τον βορειοελλαδίτη ΠΑΟΚ και την εμφάνιση των ασπρόμαυρων (αν και αγωνίστηκαν με μπλε εμφανίσεις) στην Ολλανδία κόντρα στον φημισμένο Άγιαξ (1-1).

Ο Γουρνάς τόνισε αρχικά ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει πολλά τη φετινή σεζόν, αν και στάθηκε στην κακή νοοτροπία των Θεσσαλονικέων, που συνήθως ...κλωτσάνε την καρδάρα με το γάλα.

"Ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να περάσει στους ομίλους του Champions League και μετά από λίγες μέρες να πάει και να χάσει με κατεβασμένα χέρια στη Λιβαδειά, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά εξήρε τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ, λέγοντας μεταξύ άλλων:

"Αν ο ΠΑΟΚ είναι προσεκτικός, η φετινή, μπορεί να είναι η χρονιά του. Δείχνει σοβαρός και όσο περνάει ο καιρός θα δένει ολοένα και περισσότερο. Στο ματς με τον Άγιαξ μου άρεσε η ομάδα τακτικά. Έχει αποκτήσει έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, τον Βαρέλα, τον οποίο γνωρίζω καλά από τη θητεία του στη Στεάουα Βουκουρεστίου, για τον λόγο ότι παρακολουθώ αρκετά το ρουμανικό ποδόσφαιρο. Ο Βαρέλα θα δώσει άλλη οντότητα στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Επίσης εξαιρετικά δείγματα γραφής δείχνει ο Τζάλμα Κάμπος. Όπως μου άρεσαν και οι Κρέσπο και Μάτος στην άμυνα, κυρίως ο δεύτερος".

Ο προπονητής της Ιστιαίας αναφέρθηκε και στο τί χρειάζεται να προσθέσει στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη στιγμή.

"Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τόσο έναν καθαρό φορ, όσο έναν χαφ που θα κρατάει μπάλα, θα ηρεμεί και θα μοιράζει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ μπροστά έχει τους Κλάους, Κουλούρη και Περέιρα, ενώ συγκλίνουν αρκετά και οι Ροντρίγκες και Τζάλμα Κάμπος που έχουν έφεση στο σκοράρισμα. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ εντοπίζεται στο κέντρο. Οι Τσίμιροτ και Χαρίσης είναι δυνατοί παίκτες με τρεξίματα, αλλά δεν μπορούν να ξεδιπλώσουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ".

Ο Γουρνάς στάθηκε επίσης και στην παρουσία του Τζιόλη στο ματς του Άμστερνταμ εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη επιλογή του Βλάνταν Ίβιτς.

"Όταν μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που θέλει να κάνει μία νέα αρχή ...επιστρατεύει τον Τζιόλη, υπάρχει πρόβλημα. Δεν την κατάλαβα τη συγκεκριμένη αλλαγή από τον Ίβιτς. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να στηρίζεται στον Τζιόλη".

Τέλος ο γνωστός προπονητής αναφέρθηκε και στη ρεβάνς της Τούμπας στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον ΠΑΟΚ:

"Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να παίξει ανοιχτά στην Τούμπα. Μία Τούμπα που θα θυμίζει καζάνι, με περισσότερους από 30.000 ΠΑΟΚτσήδες, αλλά οι παίκτες της ελληνικής ομάδας σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παρασυρθούν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει κλειστά, συντηρητικά και να χτυπήσει από τα άκρα με τους Ροντρίγκεζ και Τζάλμα Κάμπος. Αν κάνει το λάθος να παίξει ανοιχτά, -με τον τρόπο που αλλάζει την μπάλα ο Άγιαξ- θα πάθει ...μπλακ άουτ. Το 1-1 δίνει ένα μεγάλο αβαντάζ στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι δυνατόν κάποιοι να πανηγυρίζουν -ενόψει ρεβάνς-, απ' τη στιγμή που ο αντίπαλός σου είναι ο Άγιαξ".

Επιστροφή