Υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία από Σεπτέμβριο

Υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία από Σεπτέμβριο
23 Αυγούστου 2016, 19:01
A+ A-
Σε όλα τα σχολεία που απέχουν μέχρι 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια.

Υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης θα γίνονται από το νέο σχολικό έτος σε όλα τα δημοτικά σχολεία, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια. AdTech Ad

Την σχετική εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με την οποία η κολύμβηση θα διδαχθεί υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές της Γ' τάξης και της Δ' τάξης σε ειδικές περιπτώσεις.

Ο αριθμός των μαθημάτων θα υπολογίζεται στα 10 με 12 εντός της σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις π.χ. λόγω καιρικών συνθηκών, όπου και θα δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους σε περισσότερα από ένα τρίμηνα.

Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου και το διδακτικό δίωρο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου.

Σε κάθε εκπαιδευτικό δίωρο θα συμμετέχει ένα τμήμα της σχολικής μονάδας που θα συνοδεύεται από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του τμήματος. 

Για την υλοποίηση του μαθήματος, υπεύθυνοι για τη διδασκαλία της κολύμβησης θα είναι τρεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί ή/και αδιόριστοι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην κολύμβηση, προκειμένου να τηρηθεί η αναλογία 10:1 μαθητών/τριών ανά καθηγητή/προπονητή. 

Επίσης, ο συνοδός εκπαιδευτικός θα είναι παρών επιβλέποντας τα μαθήματα κολύμβησης και μαζί με τους διδάσκοντες καθηγητές-πτυχιούχους ΦΑ θα έχουν την εποπτεία των μαθητών/τριών στα αποδυτήρια των κολυμβητηρίων πριν και μετά το μάθημα. 

Επιστροφή