Πίτα τραβηχτή Μάνης

Πίτα τραβηχτή Μάνης
2 Σεπτεμβρίου 2016, 08:01
A+ A-
Γεύσεις από τη γη της Πέτρας !

"Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις μέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις την ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μια για τη θάλασσα, μια για τα βουνά της και μια για τους ανθρώπους της".

 

Τα χωριά της Μάνης διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους. Φωλιασμένα ανάμεσα στους ορεινούς όγκους, πανέμορφα και επιβλητικά, περιμένουν να διηγηθούν την ιστορία τους στους επισκέπτες και να τους προσφέρουν τις γεύσεις της.

 

Πίτα Τραβηχτή Mάνης

  • 1 κιλο αλεύρι λευκό
  • 3 αυγά
  • 2 ποτήρια νερό περίπου, χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • λάδι για τηγάνισμα σε φριτέζα
Οδηγίες
  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί  και ζυμώνουμε για  να γίνει μια ζύμη ελαστική.
  2. Κάνουμε την ζύμη μας μια μπάλα  τοποθετούμε  σε ένα μπωλ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί
  3. Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και μόλις κάψει καλά παίρνουμε με τα 3 δάχτυλα που κάνουμε τον σταυρό μας μικρές μπαλίτσες ζύμης όσο ένα μικρό μήλο περίπου και τις τραβάμε απαλά- απαλά με τις άκρες των δακτύλων μας μέχρι να πάρουν ένα οβάλ σχήμα
  4. Ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν  ένα χρυσαφί  χρώμα και από τις δυο πλευρές

Επιστροφή