Κουνέλι με ελιές

Κουνέλι με ελιές
23 Σεπτεμβρίου 2016, 08:26
A+ A-
Αχ κουνελάκι, κουνελάκι....

Επειδή το κουνελάκι δεν είναι και τόσο συχνά στο τραπέζι μας, όταν το μαγειρεύουμε έχουμε ένα ξεχωριστό πιάτο. Βέβαια υπάρχουν και αρκετοί που δεν το τρώνε, για το λόγο αυτό τη θέση του  ας την πάρει το κοτόπουλο βρε αδελφέ.
 

Υλικά για 4 άτομα

1 κουνέλι (1 κιλό περίπου) κομμένο σε μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1/2  φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 φλ. νερό ζεστό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Προθερμένουμε το φούρνο.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμιδάκι. Όταν σοταριστεί προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε έτσι ώστε  να μαλακώσουν. Μετά, ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί βάζουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες.
Βάζουμε το κουνέλι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και ρίχνουμε το νερό. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μια ώρα, με σκεπασμένο το σκεύος.

Αφού ψηθεί ρίχνουμε το μαϊντανό, αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

Επιστροφή