Πιτάκια με ανθότυρο

Πιτάκια με ανθότυρο
14 Οκτωβρίου 2016, 08:12
A+ A-
Θα τα λατρέψετε!!!

Μια εύκολη συνταγή και γρήγορη για πολύ απόλαυση. Θα τα λατρέψουν κυρίως οι μικροί μας φίλοι που μαζί με την ζάχαρη άχνη θα γίνουν μια γλύκα. Στην Κρήτη συνηθίζεται να έχουν στο τραπέζι τους συχνά-πυκνά τα πιτάκια αυτά που έχουν και την ονομασία μυζηθροπιτάκια.

 

Υλικά:

Για το μείγμα

1 κιλό ανθότυρο
2 αυγά
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο

 

2 φλιτζάνια Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Ζάχαρη άχνη

Βάζουμε σε μια λεκάνη το ανθότυρο, τα αυγά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τον δυόσμο. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.


Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλές πιτούλες
Τυλίγουμε τα πιτάκια με αλεύρι και τηγανίζουμε με ελαιόλαδο από τις 2 πλευρές μέχρι να ξανθύνουν
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Επιστροφή