Καριόκα αγαπημένη

Καριόκα αγαπημένη
21 Οκτωβρίου 2016, 08:00
A+ A-
Ενα γλύκισμα ιδανικό και για δώρο.

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Τα περισσότερα σπίτια έχουν κάποιον εορτάζοντα, Δημήτρη ή Δήμητρα. Τι πιο ωραίο να κεράσουμε τους καλεσμένους με κάτι που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι. Ενα μοναδικό σε γεύση σοκολατένιο γλύκισμα, που ποτέ δεν φθάνει να φας μόνο ένα, είναι οι καριόκες. 

 

Υλικά:

170 γραμμάρια φρυγανιές
1 κούπα καρύδια (συν επιπλέον για από πάνω)
¼ κούπας ζάχαρη μαύρη
100 γραμμάρια μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1/3 κακάο, κοσκινισμένο
½ κούπα γλυκό κεράσι, χωρίς το συρόπι
3 κουταλιές μέλι

Για την επικάλυψη:

375 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές μαργαρίνη 
4 κουταλιές γάλα 0%

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπωλ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά,  τα καρύδια, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και τα κεράσια και τα ζυμώνουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.  Τα πλάθουμε αρχικά στρογγυλά και μετά τα πιέζουμε να πάρουν το σχήμα της καριόκας.  Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.  Μέχρι να ετοιμαστεί η σοκολάτα τα βάζουμε στο ψυγείο.
Σε μπαιν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το γάλα.  Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά και βουτάμε κάθε καριόκα στη σοκολάτα.   Βάζουμε τις καριόκες πάνω σε λαδόκολλα, βάζουμε το καρύδι από πάνω και τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί  η σοκολάτα.
Διατηρούνται στο ψυγείο.

Επιστροφή