Ο Chef Προτείνει

Ψωμάκια ...σαλιγκάρια

Ψωμάκια ...σαλιγκάρια
11 Νοεμβρίου 2016, 07:00
Γλυκιά ....μπουκιά  

Μια ωραία μέρα ξεκινά με ένα γευστικό και πλούσιο πρωινό. Μαζί λοιπόν με το απαραίτητο ρόφημα, γάλα, καφέ ή χυμό τι θα λέγατε να είχαμε και μερικά γλυκά ψωμάκια με πλούσια γέμιση και από πάνω μαρμελάδα βερύκοκο;

Σας έπεισα;

 

Υλικά:

500γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
50γρ. ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
2 αυγά
125μλ. γάλα χλιαρό
100γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

60γρ. κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλιας
750μλ. γάλα
100γρ. ζάχαρη
50γρ. σταφύδες
μαρμελάδα βερύκοκο

 

Tι κάνω:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέτουμε  αυγά, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και  γάλα. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε ένα μπωλ αφού προηγουμένως το έχουμε λαδώσει ελαφρώς. Τυλίγουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα φλυτζάνι διαλύουμε τη βανίλια άνθος αραβοσίτου με 50 μλ. γάλα και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε μέσα και μουλιασμένες σταφίδες. Τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες. Απλώνουμε τα ψωμάκια που φτιάξαμε και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να ...ξεκουραστούν.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινήσουν.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο με ένα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια με την μαρμελάδα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρουτάλια από την Ανδρο

Φρουτάλια από την Ανδρο
Ο Chef Προτείνει
[18/08/2017 - 08:00]

Το όμορφο νησί των Κυκλάδων. ...περισσότερα

Πατατοκεφτέδες Τήνου

Πατατοκεφτέδες Τήνου
Ο Chef Προτείνει
[11/08/2017 - 08:00]

Συνταγή από το όμορφο νησί της Παναγιάς. ...περισσότερα

Μπιάνκο από την Κέρκυρα

Μπιάνκο από την Κέρκυρα
Ο Chef Προτείνει
[04/08/2017 - 08:00]

Νησιώτικο άρωμα στο πιάτο σας. ...περισσότερα

Χαλβάς Φαρσάλων από τα χεράκια σας

Χαλβάς Φαρσάλων από τα χεράκια σας
Ο Chef Προτείνει
[28/07/2017 - 08:00]

Εύκολα και γρήγορα να φτιαχτεί, εύκολα και γρήγορα να ...φαγωθεί! ...περισσότερα