Ενα ολόκληρο χωριό έγιναν εκατομμυριούχοι

Ενα ολόκληρο χωριό έγιναν εκατομμυριούχοι
30 Νοεμβρίου 2016, 18:14
A+ A-
Μετά από κληρονομιά.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας με άλλα 10 αδέλφια και από φτωχή οικογένεια, κατάφερε όχι μόνο να γίνει δισεκκατομυριούχος, αλλά και να κάνει άλλους συνανθρώπους του πλούσιους. Ο λόγος για τον Fernández, ιδρυτή της διάσημης  σε όλους μπύρας Corona, ο οποίος άφησε στη διαθήκη του κληρονόμους  και τους συγχωριανούς του, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ έγιναν πλούσιοι κατά 2 εκατομμύρια λίρες ο καθένας!

 

Ο Fernández γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1917. Σε ηλικία 14 ετών άφησε το σχολείο επειδή οι γονείς του αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες. Μετά τον Ισπανικό Εμφύλιο μετακόμισε στην πόλη Leon στην βόρεια Ισπανία όπου και παντρεύτηκε με τη σύζυγό του Cinia González Díez.

Το 1949 ο θείος της συζύγου του, που ήταν ιδιοκτήτης της Grupo Modelo, προσκάλεσε το ζευγάρι να μείνει μόνιμα στο Μεξικό, όπου ο Fernández άρχισε να δουλεύει ως υπάλληλος στην αποθήκη του εργοστασίου της εταιρείας ζυθοποιίας.

Δούλεψε σκληρά και το 1997 έγινε διευθύνων σύμβουλος της Corona. Σημειώνεται ότι η Corona Extra είναι στη δεύτερη θέση των εισαγόμενων μπυρών στις ΗΠΑ με ετήσιες πωλήσεις 693 εκατ. δολαρίων.

Ο Fernández εκτός του ότι έκανε τους 80 κατοίκους του χωριού πλούσιους πρόσφερε ένα καινούργιο πολιτιστικό κέντρο και μία ΜΚΟ με 300 υπαλλήλους.

Επιστροφή