Παρουσίαση βιβλίου για τις Θερμοπύλες στη Χαλκίδα

Παρουσίαση βιβλίου για τις Θερμοπύλες στη Χαλκίδα
1 Δεκεμβρίου 2016, 12:58
A+ A-
Από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και τον Σύλλογο Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα.

To αξιόλογο βιβλίο, το ΦΘΙΩΤΙΚΟ ΛΟΓΟ «Οι Θερμοπύλες στα γράμματα και τις τέχνες» του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, παρουσίασαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και ο Σύλλογος Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στη Χαλκίδα

Η μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.χ. κατέστησε τις Θερμοπύλες ένα διαχρονικό και παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, αυτοθυσίας, χρέους και ελευθερίας. Στο βιβλίο υπάρχει συγκεντρωμένο υλικό για τις Θερμοπύλες, χρήσιμο και πολύτιμο για κάθε μελετητή. Υλικό μυθολογικό, αρχαιολογικό, ιστορικό, λογοτεχνικό, εικαστικών και βιβλιογραφικό με Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

Η Πρόεδρος του Ομίλου Βασιλική Νικοπούλου τόνισε στο χαιρετισμό της, πως οι Θερμοπύλες μας καλούν να πολεμήσουμε με τη γραφίδα μας τον πόλεμο, τη σκλαβιά, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και το συμφέρον.

Εισηγήσεις για το βιβλίο έκαναν :

α) Ο Κώστας Τσιαλαφούτας, Γεν. Γραμματέας του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων με θέμα «Δομή και περιεχόμενα του Φθιωτικού Λόγου».

β) Ο Κώστας Μπαϊρακτάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα, με θέμα «Θερμοπύλες – Αρτεμίσιο». 

γ) Ο Δημήτρης Φαφούτης, Συγγραφέας με θέμα «Οι Θερμοπύλες στα γράμματα και τις τέχνες».

Ποιήματα απήγγειλαν  οι δάσκαλοι Άρης Αυξωνίδης και Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε το Ευβοϊκό Ωδείο Σιάνου (κιθάρα : Βαγγέλης Φουντάνης και τραγούδι : Θάλεια Σιγανού). Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας Λάμπρος Γιαννούχος.

Επιστροφή