ΚΚΕ: Να μην ρίχνουν στον "κακό καιρό" τις ευθύνες για την κατάσταση στην Κύμη

ΚΚΕ: Να μην ρίχνουν στον κακό καιρό τις ευθύνες για την κατάσταση στην Κύμη
17 Ιανουαρίου 2017, 10:19
A+ A-
Σκληρή κριτική σε κυβέρνηση, Δήμο και Περιφέρεια από την Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ.

Οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης, που βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής της Κύμης τις πέντε μέρες της έντονης κακοκαιρίας έγιναν αντικείμενο σκληρής κριτικής κατά της κυβέρνησης, του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει -μεταξύ άλλων- τα εξής: 

"Για τις τραγικά δύσκολες συνθήκες που έζησαν οι κάτοικοι της Κύμης δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε η κυβέρνηση, ούτε η περιφερειακή και τοπική διοίκηση ότι έφταιγε «ο κακός μας ο καιρός», όσο έντονα και αν ήταν τα καιρικά φαινόμενα.

Ούτε βεβαίως μπορούν να καλυφθούν πίσω από την προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών από τον ένα στον άλλο.

Το πρόβλημα της κακοκαιρίας ήρθε να αποκαλύψει, για άλλη μια φορά, ότι η  πολιτική  που θεωρεί την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, τα έργα υποδομής που προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των λαϊκών νοικοκυριών «μη επιλέξιμα μέτρα- έργα», γιατί στοιχίζουν, γιατί δεν εξυπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, είναι υπεύθυνη για τις τραγικές καταστάσεις που έχουν ζήσει και ζουν οι κάτοικοι της Εύβοιας και άλλων περιοχών της χώρας.

Ο λαός της Εύβοιας το έχει ξαναδεί το έργο. Έχει μετρήσει πληγές από κακοκαιρίες, πυρκαγιές, πλημμύρες και ακόμα δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, όπως και αποκατάστασης των ζημιών, απόδοσης αποζημιώσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σταθερά στην αντιλαϊκή  ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων, της Ε.Ε. κινείται στην ίδια λογική, δημιουργεί εντυπώσεις για ετοιμότητα ενώ δεν έχει δρομολογήσει κανένα μέτρο πρόληψης, υποδομής, έχει συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τη χρηματοδότηση της Τ.Δ. "

Επιστροφή