Έπιασαν δύο χρήστες χασίς και τον προμηθευτή τους

17 Ιανουαρίου 2017, 16:15
A+ A-
Πολλά τα ευρήματα στα σπίτια των τριών συλληφθέντων (pics).

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, συνελήφθησαν το διήμερο 13 και 14 Ιανουαρίου τρεις Έλληνες, ηλικίας 30, 33 και 54 ετών, μετά από διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, σε περιοχές της Ευρυτανίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Επιπλέον οι συλληφθέντες, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων (ο 30χρονος και ο 33χρονος), καθώς και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα (ο 54χρονος και ο 30χρονος).

Αναλυτικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνολικά 6,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και σπόροι κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ), ένα στυλό laser pointer, ένας  κάλυκας αβολίδωτου φυσιγγίου κρότου – λάμψης, 71 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, καθώς και 290 ευρώ και 7 κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθως σε έρευνα που διενεργήθηκε σε σπίτι όπου διαμένει ο 33χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16,5 ) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και σπόροι κάνναβης, ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, 10 μαχαίρια – στιλέτα, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τέλος, μετά από στο σπίτι του 54χρονου, αλλά και σε αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23 συσκευασίες, διαφόρων τύπων και μεγεθών, οι οποίες περιείχαν κορυφάδες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού καθαρού βάρους (4.664) γραμμαρίων.

Επίσης βρέθηκαν 15 αποξηραμένα συγκομισμένα φυτά κάνναβης, ύψους από 2 έως και 3 μέτρων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 1.800 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 54χρονος, τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, προμήθευε με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης τους δύο άλλους συλληφθέντες.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Ευρυτανίας.

Επιστροφή