Εγκαινιάστηκε το Ειδικό Σχολείο στα Καμάρια Ιστιαίας

Εγκαινιάστηκε το Ειδικό Σχολείο στα Καμάρια Ιστιαίας
19 Ιανουαρίου 2017, 08:42
A+ A-
Παρών και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, που είχε δρομολογήσει το έργο.

Με επισημότητα και την παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου και του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη  Μπαξεβανάκη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΚ), στα Καμάρια Ιστιαίας.

Παρόντες ήταν και οι τρεις Ευβοιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης,  Ζωή Λιβανίου και Τάσος Πρατσόλης, οι οποίοι χαιρέτισαν τη λειτουργία του σχολείου, υπογραμμίζοντας ότι μέσα σε περίοδο ασφυκτικών δημοσιονομικών συνθηκών, η κυβέρνηση επιμένει και καταφέρνει να ανοίγει σχολεία.

Παρών στην τελετή των εγκαινίων ήταν και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, επί των ημερών του οποίου είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ίδρυση του Σχολείου.

Με δηλώσεις του, αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε:

« Παραδίδεται ένα έργο αναγκαίο για παιδιά και γονείς της περιοχής και είμαι υπερήφανος που φέρει τη σφραγίδα μου. Θα μπορούν να πηγαίνουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από το ειδικό δημοτικό του Ν. Πύργου που επίσης ιδρύσαμε.

Είναι η τελευταία μιας σειράς δομών που βελτίωσαν σημαντικά τον χάρτη εκπαίδευσης στην Εύβοια. Η ευαισθησία μας πρέπει να φαίνεται σε συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη!»

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο βουλευτής Εύβοια της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δεν παρέλειψε απευθυνόμενος στον παριστάμενο υφυπουργό Παιδείας να του υπενθυμίσει τα πολλά ακόμη ανοιχτά ζητήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, αναφέροντας ενδεικτικά τις πρόσφατες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

 

Επιστροφή