ΚΥΜΗ-ΛΑΥΡΙΟ 81-86: Τη ...σκότωσαν δύο τρίποντα των φιλοξενούμενων στο τέλος

ΚΥΜΗ-ΛΑΥΡΙΟ 81-86: Τη ...σκότωσαν δύο τρίποντα των φιλοξενούμενων στο τέλος
21 Ιανουαρίου 2017, 19:21
A+ A-
Ήττα ...φαρμάκι.

Η Κύμη σήμερα έχασε για τρίτη φορά στο κλειστό Κανήθου, αν και οι δύο προηγούμενες ήττες ήταν αναμενόμενες, τόσο από την ισχυρή ΑΕΚ, όσο και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η ήττα από το Λαύριο όμως, δεν ήταν αναμενόμενη, με τους Αθηναίους να πιάνουν την Κύμη στη βαθμολογία, καθώς πλέον και οι δύο ομάδες έχουν ίδιο συντελεστή (5 νίκες και 9 ήττες).

5-9 έχουν και τα Τρίκαλα που σήμερα έκαναν φύλλο και φτερό τον Άρη. Την καλύτερη πορεία από τις επαρχιακές ομάδες κάνει ο Κολοσσός Ρόδου, που σήμερα άλωσε το Ρέθυμνο και έχει συντελεστή 8-6.

Ο Προμηθέας Πατρών άγγιξε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό κι έχασε στα τελευταία δευτερόλεπτα από το "τριφύλλι". 

Το ματς

Η Κύμη φάνηκε επηρεασμένη από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με τον Μόργκαν και παρότι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, επέστρεψε στο ματς, αλλά στο τέλος "σκοτώθηκε" από δύο τρίποντα που της ...έκοψαν τα φτερά.

Ο νεοαποκτηθείς Όρτον ήταν κανονικά στην αποστολή, αλλά χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Έπαιξε ελάχιστα και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου την ομάδα. 

Ούτε και ο Πάλμπλαντ βοήθησε όσο έπαιξε και έμεινε άποντος, όπως και οι Κοστόβ (τραυματίστηκε κι αποχώρησε στη διάρκεια του αγώνα) και Σιγκούνας.

Αυτοί που ...τράβηξαν κουπί ήταν οι Τουτζιαράκης, Τσούπκοβιτς, Ελ Αμίν και η ευχάριστη έκπληξη ο Αντεγκμπόγιε, που όμως αστόχησε στο τέλος σε καθοριστικές βολές.

Πάντως η απουσία του Μόργκαν που αποτελεί παρελθόν ήταν αισθητή από την ...Κάνηθο μέχρι την ...Κύμη.

Μακάρι ο Όρτον να μπει γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και να αναλάβει δράση από το επόμενο κιόλας παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι έκαναν 21 λάθη, αμυντικά είχαν πολλά προβλήματα (ήταν αγνώριστοι σε σχέση με προηγούμενα ματς) και μοιραία -αν και στις λεπτομέρειες- οδηγήθηκαν στην ήττα.

Η Κύμη μπήκε καλά στο παρκέ και προηγήθηκε με 15-10 στο 5', αλλά το Λαύριο έδειξε από νωρίς ότι θα είναι σκληρό καρύδι και πέρασε μπροστά με 24-25 (στο 10').

Στο 16' πήγε και στο +5 (30-35) και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος, όπως κι έγινε.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν με το προβάδισμα (38-42) στα αποδυτήρια, αλλά με την έναρξη του β' ημιχρόνου, η Κύμη με ...μπροστάρη τον Ελ Αμίν πήρε κεφάλι με 54-49 (στο 26').

Το ματς όμως, ήταν σκωτσέζικο ντουζ, με πολλές ανατροπές, καθώς δέκα λεπτά αργότερα (36') το ταμπλό έγραφε 69-73 υπέρ του Λαυρίου.

Πλέον, το παιχνίδι ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί, με το σκορ να γίνεται 74-76 στο 38'.

Εκεί, ο Πάντερ του Λαυρίου ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το 74-79, αλλά η Κύμη πλησίασε εκ νέου σε απόσταση βολής, 78-79.

Δυστυχώς για την ομάδα της Εύβοιας, το Λαύριο φύλαγε και δεύτερο φαρμακερό τρίποντο στη φαρέτρα του, αυτή τη φορά από τον Νίξον, ο οποίος 11 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε διαμόρφωσε το 78-82.

Στη συνέχεια το παιχνίδι οδηγήθηκε στη γραμμή των βολών, με το Λαύριο να νικάει με 86-81 και να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα μέσα στη Χαλκίδα. Φυσικά οι φίλοι των φιλοξενούμενων την πανηγύρισαν έξαλλα με το σφύριγμα της λήξης (φωτό κάτω).

Την επόμενη αγωνιστική (28/1) η Κύμη παίζει με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 38-42, 57-59, 81-86.

KYMH (Μπρατσιάκος): Τουτζιαράκης 22, Αντεγκμπόγιε 20, Σχίζας 5, Σιγκούνας 0, Τσούπκοβιτς 15, Κουκουλάς, Κωνσταντακόπουλος, Κοστόβ, Σταμάτης 3, Πάλμπλαντ, Ελ Αμίν 16.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Νίξον 8, Χάμιλτον 6, Πάντερ 23, Έβανς 7, Γρκέι 9, Στεφανίδης 3, Αθανασούλας 3, Περράκης 3, Γιαννακόπουλος 9, Κακλαμανάκης 3, Μπολντς 12.

Δηλώσεις Μπρατσιάκου

«Καταρχάς, έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ και από τις δύο ομάδες, αλλά και από τους φίλαθλους τους. Έτσι όπως κύλησε το ματς φαινόταν ότι θα κριθεί στα μεγάλα σουτ, τα πέτυχε το Λαύριο και πήρε την νίκη. Εμείς πληρώσαμε δύο πολύ κακές εβδομάδες που είχαμε και κάποια πράγματα που μας αποσυντόνισαν και αυτό δεν είναι δικαιολογία, είναι η αλήθεια. Η ομάδα ουσιαστικά προπόνηση όλη μαζί έκανε τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι μισοί παίκτες ήταν άρρωστοι την προηγούμενη εβδομάδα και οι άλλοι μισοί αυτήν την εβδομάδα. Επιπλέον χάσαμε πολύ νωρίς σήμερα τον Κοστόφ, που περιμένουμε να δούμε πόσο καιρό θα λείψει.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στα παιχνίδια που οφείλουμε να κερδίζουμε. Τώρα γίνεται επιτακτική ανάγκη ότι πρέπει να κερδίσουμε και εκτός έδρας. Αυτό που είπα στους παίκτες είναι ότι δεν χάθηκε τίποτα. Το πρωτάθλημα τελειώνει την τελευταία αγωνιστική και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ως τότε. Πρέπει να πω ότι εμείς είχαμε βρει ένα πολύ καλό μομέντουμ τον τελευταίο μήνα και ήμασταν φανερά σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό που έγινε με τον Μόργκαν ήταν πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε τον Τουτζιαράκη που είναι εντυπωσιακός σε όλο το πρωτάθλημα, αλλά χάσαμε έναν εξίσου καλό παίκτη που στηρίζαμε μέρος του παιχνιδιού μας πάνω του. Αυτό που ζητάω τώρα είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να έχουμε υγεία και ομόνοια και πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο μας.

Πολλά συγχαρητήρια στο Λαύριο και στον κόουτς Σερέλη και για την δουλειά που κάνει και για την ποιότητα του σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Εμείς συνεχίζουμε, θα είμαστε δυνατοί, προσηλωμένοι στους στόχους μας και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Αποτελέσματα (14η Αγωνιστική)

ΚΥΜΗ - ΛΑΥΡΙΟ 81-86
Π.Α.Ο.Κ. - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 84-67
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΡΗΣ 78-62
ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ 77-83
ΑΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 88-69
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 69-72
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Κυριακή 22/1)

Επιστροφή