Απάτες με δήθεν φτηνά αυτοκίνητα από 31χρονο που παρίστανε τον έμπορο

Απάτες με δήθεν φτηνά αυτοκίνητα από 31χρονο που παρίστανε τον έμπορο
9 Φεβρουαρίου 2017, 10:49
A+ A-
Εξαπάτησε επτά άτομα και τους πήρε 125.000 ευρώ για προκαταβολές.   

Απάτη με πωλήσεις δήθεν φτηνών αυτοκινήτων είχε "στήσει" 31χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην ίδια υπόθεση είναι συγκατηγορούμενος και ένας 26χρονος, Έλληνας επίσης, με τον οποίο συνεργαζόταν ο συλληφθείς, για να διαπράξει τις απάτες σε βάρος υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων.

Ο 26χρονος αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, ενώ σε βάρος και των δύο συνεργών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη από κοινού κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος παρίστανε ότι είναι έμπορος αυτοκινήτων, με υψηλές γνωριμίες τόσο στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, όσο και στην εισαγωγή αυτοκινήτων από το εξωτερικό.

Με τον τρόπο αυτό έπειθε τα θύματά του ότι μπορεί να τους προμηθεύσει αυτοκίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές, είτε κατασχεθέντα με τη διαδικασία του πλειστηριασμού, είτε προβαίνοντας σε εισαγωγή αυτοκινήτων και ζητούσε να του δώσουν προκαταβολές.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 31χρονος κατά το τελευταίο δεκάμηνο εξαπάτησε  με τον προαναφερόμενο τρόπο επτά πολίτες, στις περιοχές της Ελευσίνας, του Χαϊδαρίου και της Κορίνθου, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 126.800 ευρώ, χωρίς φυσικά να προμηθεύσει ούτε ένα αυτοκίνητο στα θύματά του.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Επιστροφή