Σωρεία παραβάσεων σε εστιατόρια και καφετέριες

Σωρεία παραβάσεων σε εστιατόρια και καφετέριες
14 Φεβρουαρίου 2017, 19:52
A+ A-
Διαπιστώθηκαν από ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις - καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα τους ελέγχους διενήργησαν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκαν σε πέντε περιπτώσεις, παραβάσεις των παραπάνω νομοθεσιών, καθώς και άλλα αδικήματα ποινικού χαρακτήρα. 

Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, βρέθηκαν να εργάζονται 8 υπάλληλοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας τους. Σημειώνεται ότι το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας, λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο 64χρονος Έλληνας προσωρινά υπεύθυνος και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την τοπική αστυνομική Αρχή.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος 53χρονου υπαλλήλου του κέντρου διασκέδασης, ο οποίος συνελήφθη, εκκρεμούσαν: α) ένταλμα σύλληψης του 20ου Τακτικού Ανακριτή και β) καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες είχαν συγχωνευθεί, συνολικής ποινής 88 μηνών, από το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για αδικήματα ποινικού χαρακτήρα.

Σε εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε  αποδείξεων, συνολικής αξίας 633 ευρώ, ενώ βρέθηκαν να εργάζονται 11 υπάλληλοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν πίνακες προσωπικού.

Σε εστιατόριο - καφέ στη Δάφνη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 4 αποδείξεων, συνολικής αξίας 170,90 ευρώ.

Σε καφετέρια στην Αθήνα, βρέθηκαν να εργάζονται 2 υπάλληλοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας τους.

Σε καφετέρια στο Παγκράτι, βρέθηκαν να εργάζονται 3 υπάλληλοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν πίνακες προσωπικού.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Επιστροφή