Το γάλα και η πιπερόριζα ...κατά του καπνίσματος

Το γάλα και η πιπερόριζα ...κατά του καπνίσματος
21 Φεβρουαρίου 2017, 08:51
A+ A-
Η φύση έχει τη λύση.

Ολο και περισσότεροι καπνιστές ψάχνουν να βρουν τον τρόπο να σταματήσουν ή έστω να περιορίσουν το κάπνισμα. Αλλοι το καταφέρουν, άλλοι πάλι όχι. Εκτός από τους διάφορους τρόπους που υπάρχουν ήδη και χρησιμοποιούν αρκετοί, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ο βελονισμός, κ.α. υπάρχει και ο απλός τρόπος με τη μέθοδο της ...φύσης.

Η διδάκτωρ του τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και μέλος της Ερευνητικής Ομάδας Βιοχημείας και Άσκησης του ΑΠΘ, Ανατολή Πετρίδου, στη διάρκεια ημερίδας με θέμα "Διακοπή καπνίσματος: δυσκολίες και λύσεις", την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΑΠΘ, ανέφερε ότι με δύο απλές τροφές που μας δίνει η φύση μπορούμε να περιορίσουμε το κάπνισμα ή ακόμη και να το κόψουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με την κ. Πετρίδου: «Υπάρχουν κάποια τρόφιμα,όπως η πιπερόριζα και το γάλα, που κάνουν τη γεύση του τσιγάρου πιο άσχημη. Με αυτό τον τρόπο η διατροφή μπορεί να βοηθήσει. Πολλοί καπνιστές λένε ότι αν πιουν ένα ποτήρι γάλα και μετά ανάψουν τσιγάρο, το τσιγάρο είναι πολύ πικρό και το σβήνουν αμέσως. Οπότε, όταν έχουμε μια έντονη επιθυμία για κάπνισμα, μπορούμε να πιούμε λίγο γάλα, άπαχο κατά προτίμηση για να μη βάλουμε επιπλέον κιλά, και με αυτό τον τρόπο να μην είναι τόσο ευχάριστο το κάπνισμα».

 

Επιστροφή