ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 1-1: Διατήρησαν το +5 οι γηπεδούχοι σ' ένα σκληρό ντέρμπι

20 Φεβρουαρίου 2017, 14:15
A+ A-
Από μία κόκκινη οι δύο ομάδες - Έχασε πέναλτι ο Απόλλων.

Το ντέρμπι του 2ου ομίλου στη Γ' ΕΠΣΕ έγινε το πρωί της Κυριακής 19 Φλεβάρη στο Πάρκο του Λαού ανάμεσα στους Χαλκιδέους Κεραυνό και Απόλλων.

Ο Απόλλων έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη για να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή και να μπει στη συνέχεια με αξιώσεις στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά ο Κεραυνός κράτησε το +5 και πλέον συγκατοικεί στο ρετιρέ με την ΑΕ Ληλαντίου.

Ο Απόλλων από την αρχή πάταγε καλύτερα στο γήπεδο και στο 25' προηγήθηκε 0-1 με ωραίο σουτ από πλάγια του Τουλούμη.

Ο Απόλλων που έμοιαζε αποφασισμένος για το διπλό, λίγο αργότερα έφτασε πολύ κοντά στο 0-2, με τον Αλεξίου να κάνει το γυριστό σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τελικά, αντί για το 0-2 έγινε το 1-1.

Ο Κεραυνός στο 37' έφερε το ματς στα ίσια και ισοφάρισε με σκόρερ τον Κουζούλογλου.

Το χαλκιδέικο ντέμπι ήταν ιδιαίτερα σκληρό, είχε πολλές μονομαχίες και εντέλει οι δύο ομάδες πήραν και από μία κόκκινη κάρτα.

Στο 33' αποβλήθηκε ο Στουπής του Απόλλωνα και σ' εκείνο το σημείο ο Απόλλων έδειξε να αποσυντονίζεται από το αριθμητικό μειονέκτημα.

Ωστόσο, εννιά λεπτά αργότερα, στο 42', με δέκα παίκτες έμεινε και ο Κεραυνός Χαλκίδας, λόγω αποβολής του Παπαγρηγορίου, κι έτσι αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία.

Στο β' ημίχρονο η φάση του αγώνα έγινε στην τελική ευθεία και συγκεκριμένα στο 85'.

Ο Σολογιάννης ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι για λογαριασμό του Απόλλωνα που είχε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-2 και να αγκαλιάσει το μεγάλο διπλό.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντούκα, αλλά ο Χατζηπαυλίδης έπεσε σωστά, απέκρουσε την μπάλα και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Μάλιστα, ο Απόλλων παραλίγο να «πληρώσει» το χαμένο πέναλτι δύο λεπτά αργότερα.

Στο 87' ο Μεσαριτσίδης του Κεραυνού βγήκε μόνος του απέναντι στον Μίχο που έπεσε να τον ανακόψει, αλλά ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων κρατήθηκε όρθιος, τον πέρασε, αλλά σούταρε άουτ.

 Διαιτησία: Ντούρας, Μούντριχας-Γεωργούλης.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Χατζηπαυλίδης, Αντωνίου, Δημητρίου, Παρίσης, Στάμου, Καλαβρής (46' Γιαννακούρος), Ματσούκας, Σμπρίνης (79' Παπαδόπουλος), Παπαγρηγορίου, Κουζούλογλου, Μεσαριτσίδης (89' Ανδρώνης).

AΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Μίχος, Κωστάκης, Στούρας, Σαμαράς, Στουπής, Δενδρινός, Τουλούμης (78' Ντούκα), Σολογιάννης, Αλεξίου (60' Ρούσσος), Τσώκος, Σάλεμ (55' Μπρέλος).

 

Επιστροφή