Ανακάλυψαν τους διαρρήκτες με το κατσαβίδι

Ανακάλυψαν τους διαρρήκτες με το κατσαβίδι
1 Μαρτίου 2017, 08:53
A+ A-
Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές και μία απόπειρα σε διαμερίσματα, με την ίδια μεθοδολογία.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από οικίες, οι οποίες διαπράχτηκαν το χρονικό διάστημα από 16 Σεπτεμβρίου έως και 10 Οκτωβρίου 2015, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 33 και 35 ετών. Σε βάρος τους, καθώς και ενός ακόμη αγνώστων στοιχείων ταυτότητας συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Όπως προέκυψε οι δράστες, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, επέλεγαν αρχικά τους υποψήφιους στόχους τους και ακολούθως αφού εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν κεντρικές εισόδους διαμερισμάτων (συνήθως με τη χρήση κατσαβιδιού).

Στη συνέχεια προέβαιναν στην αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, με την συνολική λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, να υπερβαίνει τις 14.000 ευρώ.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη των κλοπών, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς

Επιστροφή