Κρεμάστηκαν από τα χείλη της Κατερίνας Περιστέρη οι μαθητές του 7ου Δημοτικού

Κρεμάστηκαν από τα χείλη της Κατερίνας Περιστέρη οι μαθητές του 7ου Δημοτικού
7 Απριλίου 2017, 13:05
A+ A-
Ήθελαν να μάθουν αν στην Αμφίπολη βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Τετάρτη 5 Απριλίου αποτέλεσε μία ξεχωριστή μέρα για τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, αφού στο σχολείο τους πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με επίσημη προσκεκλημένη την αρχαιολόγο Κατερίνα  Περιστέρη.

Η γνωστή αρχαιολόγος είναι υπεύθυνη ανασκαφών στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη και μίλησε στους μαθητές του σχολείου για την ιστορία της Μακεδονίας καθώς και τις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Αμφίπολη.

Όπως είναι φυσικό, όλοι οι μαθητές κρεμάστηκαν από τα χείλη της και ήθελαν να μάθουν αν στην Αμφίπολη βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η κ. Περιστέρη τόνισε ότι πιθανότατα ο τάφος κτίστηκε κατά παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ τόνισε την αγάπη που πρέπει να έχει κάποιος για το έργο που επιτελεί και παρομοίωσε τη δουλειά του αρχαιολόγου με ένα ωραίο ταξίδι με πολλές εκπλήξεις.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου παρουσίασαν και εργασίες που έκαναν για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, ενώ παρουσιάστηκε και  ολιγόλεπτο βίντεο με το χρονικό των ανασκαφών στον τύμβο Καστά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Κώστας Ζημιανίτης.

Επίσης ήταν παρόντες  ο Σχολικός Σύμβουλος Δημήτριος Μητάκος, η Αρχαιολόγος Αμαλία Καραπασχαλίδου, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας  Βασίλειος Λυγούρας και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγγελική Φραντζεσκίδου.

 Ο Διευθυντής του σχολείου Γρηγόρης Δάσκος απένειμε εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, αναμνηστική πλακέτα στην αρχαιολόγο Κατερίνα  Περιστέρη, καθώς και βιβλία με ιστορικό περιεχόμενο για την Χαλκίδα.

Επιστροφή