Ρήμαξαν τα ανθοδοχεία στο νεκροταφείο για να πάρουν το χαλκό

Ρήμαξαν τα ανθοδοχεία στο νεκροταφείο για να πάρουν το χαλκό
9 Απριλίου 2017, 08:47
A+ A-
Συνελήφθη ζευγάρι Ελλήνων, που είχαν διαπράξει κλοπές και ζημιές σε 16 μνήματα.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου συνελήφθησαν στο Κόκκινο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, δύο Έλληνες και συγκεκριμένα ένας 54χρονος και μία 53χρονη, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, καθώς και για περιύβριση νεκρών.

Οι συλληφθέντες μετέβησαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Κοιμητήριο της περιοχής, όπου προκάλεσαν φθορές σε 16 συνολικά μνήματα και έκλεψαν από αυτά ισάριθμα μπρούτζινα ανθοδοχεία, καθώς επίσης και μία χάλκινη προτομή.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, διενήργησαν άμεσα αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του οχήματος, στον χώρο αποσκευών του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα ανθοδοχεία και η προτομή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 4 Απριλίου, οι δράστες είχαν μεταβεί με το ίδιο όχημα στο Κοιμητήριο του Κάστρου Βοιωτίας, όπου είχαν προκαλέσει ζημιές σε 20 συνολικά μνήματα και είχαν κλέψει ισάριθμα μπρούτζινα ανθοδοχεία.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, για απάτη και εξύβριση.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.

Επιστροφή