ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ: Τέσσερις ρόδες και μία τσουγκράνα

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ: Τέσσερις ρόδες και μία τσουγκράνα
24 Απριλίου 2017, 10:00
A+ A-
Η Ευβοϊκή Γνώμη γράφει για τις αυθαιρεσίες των καταστημάτων.

*Αναδημοσίευση από τη στήλη "Η Γνώμη μας" της εφημερίδας Ευβοϊκή Γνώμη της 21ης Απριλίου

Πραγματικά μας ξεπερνάει αυτό που συμβαίνει στην παραλία Αμαρύνθου με τους τέσσερις επιχειρηματίες που αρνούνται εμμονικά να ξηλώσουν τα παράνομα κιόσκια τους. Και μας ξεπερνάει πολλαπλώς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν σωρηδόν παρανομίες σε μια περιοχή. Ας το παραλληλίσουμε με μια ολόκληρη σειρά αμαξιών που παρκάρουν παράνομα σε ένα δρόμο.

Ερχεται μια μέρα η Αστυνομία και σου κόβει ένα πρόστιμο. Ο Ελληνάρας γκρινιάζει, αλλά εν προκειμένω έχει τουλάχιστον ένα επιχείρημα: «Τόσα χρόνια παρκάρουμε και τους ήρθε μια μέρα να μας γράψουν».

Η Αστυνομία ξανάρχεται και ρίχνει νέα μπιλιέτα. Πάλι όλοι αράζουν τα αμάξια θεωρώντας ότι είναι προσωρινή η εφαρμογή του νόμου.

Τελικά, η Αστυνομία δηλώνει ότι αν ξαναπαρκάρει κάποιος, θα του πάρουμε την άδεια οδήγησης. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι το πράγμα ζόρισε και δεν ξαναπαρκάρουν.

Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που συνεχίζουν απτότητα. Η Τροχαία τους καλεί να παραδώσουν τις άδειες οδήγησης, αλλά αυτοί επιμένουν ότι αφού επί δεκαετίες είχε επιτραπεί το παρκάρισμα, είναι και νόμιμο!

Τι θα λέγατε σε κάτι τέτοιους τύπους που με θράσος σηκώνουν μπαϊράκι και θέλουν να επιβάλουν με το «έτσι γουστάρω» την άποψή τους;

Τα κιόσκια δεν πρέπει να φύγουν μόνο γιατί είναι παράνομα. Πρέπει να απομακρυνθούν και για την κάκιστη εικόνα που δημιουργούν στην παραλία της Αμαρύνθου, αλλά δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.

Η λύση είναι μόνο μία και δυστυχώς δεν φαίνεται να θέλουν να την εφαρμόσουν ο Δήμος και η Αστυνομία. Εχει τέσσερις ρόδες και μία τσουγκράνα μπροστά. Γιατί σε μια δημοκρατία, όταν το δίκιο δεν ακολουθείται οικειοθελώς, αναγκαστικά επιβάλλεται.

Επιστροφή