Η πείρα του Ολυμπιακού και η αντίδραση του ΠΑΟ

Η πείρα του Ολυμπιακού και η αντίδραση του ΠΑΟ
24 Απριλίου 2017, 20:45
A+ A-
Ο Αλέξης Βελισσαράκος προβλέπει τι θα συμβεί στα παιχνίδια της Πόλης για τις ελληνικές ομάδες.

* Του Αλέξη Βελισσαράκου

Ξαφνικά , μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα η διάχυτη αισιοδοξία των "αιωνίων" για πρόκριση στο final four της Κωνσταντινούπολης πάγωσε.... Και μπορεί για τους "κόκκινους" να προκλήθηκε απλά ένα σοκ από την αναπάντεχη απώλεια του πλεονεκτήματος της έδρας, αλλά για τους "πράσινους" αποτέλεσε ένα ηχηρό χαστούκι η διπλή επικράτηση της Φενέρ στο κάστρο του Ο.Α.Κ.Α. Πάμε να δούμε τα δεδομένα ενόψει των αγώνων στην Κωνσταντινούπολη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εχει το know how

Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν φαβορί σε μια σειρά που εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι θα είχε ενδιαφέρον και κανείς δεν μπορούσε να υποτιμήσει την αθλητικότητα και το επιθετικό ταλέντο των παιχτών του ικανότατου κ. Περάσοβιτς.

Σίγουρα σε μια σειρά παιχνιδιών ο Ολυμπιακός υπερέχει διαθέτοντας εμπειρία, παραστάσεις, αλλά και παίχτες που κατέχουν το “know how” αυτών των αγώνων. Κάτι που φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν κατά κράτος.

Οι παίχτες της Εφές, όμως ,στο δεύτερο παιχνίδι έδειξαν μεγάλη προσαρμογή στο πνεύμα και τις ιδιαιτερότητες αυτών των αναμετρήσεων και ίσως ξάφνιασαν με την εικόνα τους τους ερυθρόλευκους.

Κατάφεραν να τους περιορίσουν σε 10 έναντι 18 επιθετικών  ριμπάουντ, καθώς και να κατεβάσουν την επιθετική πολυφωνία του Ολυμπιακού από τους 87 πόντους στους 71. Η εικόνα των δυο ομάδων, ωστόσο, διατηρεί τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος, καθώς έχει μεγαλύτερη συνοχή και ομοιογένεια έναντι των Τούρκων.

  • Ο Ολυμπιακός θα πάρει μια τουλάχιστον νίκη στην Τουρκία και θα προκριθεί έστω και δύσκολα στην έδρα του. Θα στηριχθεί στην άμυνά του και εφόσον αγωνιστεί ο Μιλουτίνοφ, θα περιορίσει τη δράση του Ντάνστον. Κλειδί για την επίθεση του, θα είναι να προστεθεί στους Πρίντεζη και Σπανούλη ένας ακόμα παίχτης (Μπιρτς ή Μάντζαρης ). Αμυντικά θα πρέπει να περιορίσει τα επιθετικά  ριμπάουντ, καθώς και τους αιφνιδιασμούς της Efes

ΠΑΟ: Θα βγάλει αντίδραση, αλλά...

Ο Παναθηναϊκός πλήρης αλλά ανομοιογενής, με καλό ρυθμό και βελτιωμένη άμυνα, αλλά χωρίς μέταλλο νικητή, ένιωθε έτοιμος να ξεπεράσει το μεγάλο εμπόδιο της Fener και του Ομπράντοβιτς. Οι δύο διαδοχικές ήττες έδειξαν από νωρίς στους "πράσινους" πως οι ομάδες δεν χτίζονται μέσα σε λίγους μήνες.

Το εύθραυστο ηθικό μιας νεόδμητης ομάδας καταρρακώθηκε ευκολότερα από όσο κανείς θα περίμενε, ενώ αγωνιστικά έδειξε να παγιδεύεται στα mind games του Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος εμφάνισε μια ομάδα πνευματικά πιο έτοιμη και σκληρή από τους "πράσινους".

Μια ομάδα που σούταρε τόσο στο  δίποντο όσο και στο τρίποντο καλύτερα και στα δυο παιχνίδια. Επιπλέον, Μπογκντάνοβιτς και Γιούντο πραγματοποίησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις μέχρι στιγμής. O Παναθηναϊκός βλέπει τον Γκιστ σε ρηχά νερά και τον Σίγκλετον (παίχτης- κλειδί φέτος) να περιορίζεται στο πρώτο παιχνίδι.

Θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός και θα δείξει ένα κομμάτι από τον καλό εαυτό του, όμως η Fener καλείται να διαχειριστεί μια πολύ ευνοϊκή για αυτήν κατάσταση και δύσκολα θα χάσει τη διπλή ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά στην Τουρκία.

  • Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποκτήσει τη σταθερότητα που απαιτείται για να κερδίσει 3 συνεχόμενα παιχνίδια. Μπορεί όμως να κερδίσει το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Θα εμφανιστεί μια ομάδα απαλλαγμένη από το άγχος του "πρέπει" και θα πολεμήσει. Κλειδί θα αποδειχθεί η απόδοση των Σίγκλετον και Ρίβερς, καθώς αυτοί δημιουργούν χώρους δράσης για τον Καλάθη, ο οποίος με τη σειρά του οργανώνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Περιμένουμε επίσης  να δούμε περισσότερα pick n' roll του Καλάθη με τον Γκιστ. Πολλά θα κριθούν από την ορθότητα των επιλογών των "πράσινων"  στην άμυνα με αλλαγές της Φενέρ. 

Επιστροφή