Ο Χρήστος Παγώνης ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση της πεζοδρόμησης της οδού Αβάντων

Ο Χρήστος Παγώνης ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση της πεζοδρόμησης της οδού Αβάντων
26 Απριλίου 2017, 11:33
A+ A-
Διαβάστε που θα υπάρχει κενό, για να διοχετεύονται τα οχήματα από την οδό Βύρωνος.

Παρουσία του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη και συνεργατών του, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου η Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι είχαν κληθεί από τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου να ενημερώσουν τα μέλη για ζητήματα που αφορούν στον εμπορικό κλάδο και σχετίζονται με τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της καθημερινότητας.

O Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ότι στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι να επεκταθεί η πεζοδρόμηση της οδού Αβάντων μέχρι εκεί που προβλέπει το Σχέδιο Πόλεως (την οδό Αποστόλη).

Ένα μικρό κενό στην πεζοδρόμηση θα υπάρχει για να διοχετεύονται τα οχήματα από την έξοδο της οδού Βύρωνος στην Κριεζή και στη συνέχεια στην οδό Γκορτζή, δεδομένου ότι μόνη της η οδός Νεοφύτου δεν μπορεί να “σηκώσει” όλο τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, που επί 30 χρόνια αποτελεί ντροπή για την πόλη, έχοντας εγκαταλειφθεί στην τύχη της.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Παγώνης μίλησε για τις οδικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται στην περιοχή μπροστά από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων, όπου θα υπάρχει και πρόσβαση προς το Νέο Νοσοκομείο.

 Επιπλέον, είπε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου από τον Άγιο Στέφανο μέχρι το ξενοδοχείο “Παλίρροια” (περιλαμβάνει τις τις οδούς Βενιζέλου, 28ης Οκτωβρίου και τμήμα της Αρεθούσης) και ακόμη υπάρχει σχεδιασμός για την εκπόνηση μελέτης που αφορά στην ανάπλαση της συνοικίας Αγίας Παρασκευής.

Επιστροφή