Πότε κλείνουν φέτος τα Δημοτικά Σχολεία

Πότε κλείνουν φέτος τα Δημοτικά Σχολεία
26 Απριλίου 2017, 07:03
A+ A-
Εκδόθηκε εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας, που αναφέρει και για τις εγγραφές της νέας χρονιάς.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου θα χτυπήσει για τελευταία φορά φέτος, το κουδούνι στα Δημοτικά Σχολεία, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που εκδόθηκε και ρυθμίζει τόσο την λήξη της σχολικής χρονιάς, όσο και ζητήματα εγγραφών για τη νέα χρονιά.

Έτσι, για το σχολικό έτος 2016-17, η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει στις 15 Ιουνίου και την ίδια ημέρα θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης για την εγγραφή τους στα γυμνάσια.

Όσον αφορά τις εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-18, αυτές θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 19 Μαΐου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων, ενώ οι γονείς και οι κηδεμόνες δε χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, αφού αυτά αναζητούνται από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το Πληροφοριακό σύστημα «myschool». 

Ωστόσο, είναι απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού καθώς επίσης και του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Επιστροφή