Φωτογραφίες στη μνήμη του μακαριστού ιερέα Ανέστη Νάκου

27 Απριλίου 2017, 08:24
A+ A-
Το egnomi.gr αναρτά δύο φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μακαρώνα με απόσταση 57 ετών.

Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το egnomi.gr, ο πρωτοπρεσβὐτερος  Ανέστης  Νάκος, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη στη Χαλκίδα (στο παλιό Κοιμητήριο της πόλης) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών.

Ο μακαριστός ιερέας κηδεύτηκε με Αναστάσιμη Ακολουθία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, την Πέμπτη 20 Απριλίου, Συγγενείς, φίλοι, Ενορίτες και κληρικοί της Χαλκίδας συμπαραστάθηκαν στη θλίψη της πρεσβυτέρας Κυριακής, της κόρης του Ευαγγελίας και του γαμπρού του Μελέτη Μανώλη και των εγγονιών του. 

Σήμερα το egnomi. gr, αναρτά δύο φωτογραφίες, κάτοχος των οποίων είναι ο γιατρός Αλέξανδρος Μακαρώνας και έχουν χρονική απόσταση 57 ετών. Η φωτό πάνω είναι από τον ενταφιασμό του μακαριστού ιερέα.

Η φωτό κάτω αναρτήθηκε από τον κ. Μακαρώνα στην ομάδα του facebook "Φωτογραφίες παλιάς Χαλκίδας" και βλέπουμε τον π. Ανέστη με τον επίσης μακαριστό αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Τσούβαλη στα Λουτρά Αιδηψού γύρω στα 1960.

Όπως επισημαίνει ο γιατρός, πιθανότατα ήταν διάκονοι και οι δύο τότε και  συνόδευαν τον μακαριστό Μητροπολίτη Γρηγόριο στην ετήσια επίσκεψή του στις Ενορίες της περιοχής, που συνδύαζε με ιαματικά λουτρά.

Επιστροφή