Το απόλυτο γλυκό της άνοιξης!

Το απόλυτο γλυκό της άνοιξης!
5 Μαΐου 2017, 08:00
A+ A-
Με γεύση φράουλας

Οι φράουλες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τι το πιο απλό από το να κάνουμε ένα γλυκό που να έχει αυτό το ωραίο φρούτο.

Μαρέγκες λοιπόν φτιαγμένες από τα χεράκια μας με γέμιση κρέμα γάλακτος και από πάνω ...φραουλίτσες.

Υλικά:

Για την μαρέγκα:

• 4 ασπράδια
• 120 γρ. ζάχαρη
• 120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Για την γέμιση:

•  250 γρ. κρέμα γάλακτος
•  ξύσμα λεμονιού

Για την sauce:

•  400 γρ. φράουλες (προτιμήστε βιολογικές, έχουν περισσότερη γεύση και καθόλου ορμόνες)
•  40 γρ. ζάχαρη

Τι κάνω:

Για να φτιάξω τις μαρέγκες, χτυπάω στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνω την άχνη σιγά-σιγά σαν βροχή και ανακατεύω απαλά.
Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνω πάνω σε λαδόκολλα κυκλικά σχήματα σε σχήμα φωλιάς.
Ψήνω για 60-90 λεπτά στους 90-100C θερμό αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Φτιάχνω τη γέμιση, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτω το ξύσμα ανακατεύοντας με κουτάλι.
Τέλος, φτιάχνω τη sauce πολτοποιώντας στο multi τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη.
Συναρμολογώ το γλυκό μου τοποθετώντας στο κέντρο της κάθε ψημένης μαρέγκας σαντιγύ, στολίζω με κομμένες στην μέση φράουλες και περιχύνω με την sauce.

Επιστροφή