Mπισκότα με μαρμελάδα για τη γιορτή της μητέρας

Mπισκότα με μαρμελάδα για τη γιορτή της μητέρας
12 Μαΐου 2017, 08:00
A+ A-
Γλυκά σαν τη μαμά

Tην Κυριακή 14 Μαΐου είναι η γιορτή της μητέρας προς τιμή της μητρότητας. Η αγάπη που νιώθει μια μητέρα για το παιδί της δεν συγκρίνεται με καμία, και για το λόγο αυτό έχει καθιερωθεί την δεύτερη Κυριακή του Μάη να γιορτάζουμε αυτή την υπέροχη σχέση. Βέβαια, μητέρα δεν είναι μόνο εκείνη που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, αλλά και εκείνη που αγκαλιάζει, αγαπά φροντίζει ένα παιδί.

Οσες από εσάς είστε, λοιπόν, μανούλες και θέλετε να γιορτάσετε αυτή την υπέροχη γιορτή, φτιάξτε τα μπισκοτάκια και δώστε τα στα ζουζουνάκια σας με όλη σας την αγάπη, γιατί ήρθαν και σας έδωσαν το πιο σπουδαίο ρόλο της ζωής σας.

Υλικά:

1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
½ φλιτζάνι μέλι
Μια πρέζα αλάτι
1/3 της κουταλιάς κανέλα
Μαρμελάδα της επιλογής μας (περίπου 1/3 του φλιτζανιού)

Τι κάνουμε:

Χτυπάμε στο multi τα καρύδια με τη βρώμη και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα. Ανακατεύουμε το μέλι με το λάδι σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι.

Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί και με καθαρά χέρια πλάθουμε μικρά μπαλάκια που τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε λίγη απόσταση το ένα από το άλλο.Τα πιέζουμε ελαφρά να γίνουν πιο πλατιά και με το δάχτυλο πιέζουμε στο κέντρο να γίνει μια λακκουβίτσα.

Βάζουμε στη λακκούβα λίγη από τη μαρμελάδα, χωρίς να την υπερχειλίσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 13-16 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν 5-10 λεπτά.

Επιστροφή