Σκασμένα χείλη το καλοκαίρι

Σκασμένα χείλη το καλοκαίρι
20 Μαΐου 2017, 12:50
A+ A-
Πως να τα προστατεύσεις.

Πολλές φορές έχουμε την άποψη ότι μόνο το χειμώνα τα χείλη μας υποφέρουν λόγω κρύου και ξηρότητας της περιοχής. Και το καλοκαίρι όμως ταλαιπωρούνται λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και της αφυδάτωσης.

Για την καταπολέμηση του προβλήματος υπάρχουν αρκετές λύσεις. Ξεκινάμε από την πιο βασική: Την αύξηση της υγρασίας στους χώρους που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας. Τόσο στο σπίτι, όσο και στο χώρο εργασίας μας, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιούμε υγραντήρες, έτσι ώστε να αναπληρώνεται η απαραίτητη υγρασία.

Έπειτα, οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγουμε να υγραίνουμε τα χείλια με τη γλώσσα μας γιατί όταν το σάλιο στεγνώσει θα υποφέρουμε περισσότερο.

Για την τοπική φροντίδα της περιοχής προτείνεται η χρήση κάποιου ειδικού προϊόντος, όπως π.χ. αλοιφής ή κραγιόν. Μάλιστα, αυτά τα προϊόντα που έχουν βάση τη βαζελίνη ή το βούτυρο-κακάο θεωρούνται ιδιαίτερα ευεργετικά. Καταπραϋντική δράση υποστηρίζεται ότι έχει η αλόη και το μέλι.

Ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες, απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιηλιακών προϊόντων  σχεδιασμένων για τη φροντίδα της συγκεκριμένη περιοχής.

Επιστροφή