Υγεία

Η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά

Η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά
18 Ιουνίου 2017, 19:55
Το λένε οι γιατροί.

Οσοι είμαστε λάτρεις της σοκολάτας... -και μάλλον είμαστε πολλοί-, έχουμε διπλή χαρά. Και αυτό γιατί από τη μια θα τρώμε την αγαπημένη μας σοκολατίτσα και από την άλλη θα κάνουμε καλό στην καρδούλα μας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ιατρική έρευνα  όσο περισσότερη σοκολάτα έτρωγαν τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, τόσο μειωνόταν η πιθανότητα για κολπική μαρμαρυγή, η οποία αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές καρδιακής αρρυθμίας.

Οι σοκολάτες, ιδιαίτερα οι μαύρες, εκτός από τις πολυφαινόλες που περιέχουν και οι οποίες είναι ωφέλιμες για την υγεία μας, έχουν και προκυανιδίνη που προστατεύει από τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Συγκεκριμένα, για την κατανάλωση δύο έως έξι μερίδες την εβδομάδα ο κίνδυνος ήταν κατά μέσο όρο 20% μικρότερος, για μια 17% ενώ για μια το μήνα 10%. Αρα φάτε σοκολατίτσες και μειώστε τον κίνδυνο της καρδιακής αρρυθμίας.

Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν την προσοχή όσον αφορά τις μερίδες, γιατί από τη μια μπορεί να κάνει καλό στην καρδιά αλλά όχι και στη ζυγαριά αφού έχουν πολλές θερμίδες.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας από τον Σίμο Κεδίκογλου

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας από τον Σίμο Κεδίκογλου
Υγεία
[20/05/2018 - 15:34]

Διαβάστε τι συζήτησε με τον Διοικητή Παναγιώτη Τζαφέρο και στελέχη του Επιστημονικού προσωπικού. ...περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ: Πάει για ναυάγιο ο νέος θεσμός

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ: Πάει για ναυάγιο ο νέος θεσμός
Υγεία
[15/05/2018 - 08:06]

Έγιναν μόλις 657 αιτήσεις για 3.000 θέσεις Οικογενειακών Γιατρών. ...περισσότερα