Έρχεται δωρεάν WiFi σε όλους τους δημόσιους χώρους

Έρχεται δωρεάν WiFi σε όλους τους δημόσιους χώρους
1 Ιουνίου 2017, 09:00
A+ A-
Χαράς ευαγγέλια για τους χρήστες του ίντερνετ, που δεν θα χρειάζεται να έχουν δική τους σύνδεση.

Δωρεάν πρόσβαση WiFi σε πλατείες, πάρκα, νοσοκομεία και άλλους υπαίθριους δημόσιους χώρους σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα χρηματοδοτήσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε συμφωνία για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που φέρει το όνομα WiFi4EU, εγκρίνοντας χρηματοδότηση για εγκατάσταση δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους σε τοπικές κοινότητες ανά την Ευρώπη.

Το WiFi4U συμπεριλαμβάνεται στην  Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ατζέντα για το 2020 η οποία ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2016.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την δέσμευση και των τριών θεσμικών οργάνων να διαθέσουν το συνολικό ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού για δωρεάν Wi-Fi από 6.000 έως 8.000 δήμους σε όλα τα κράτη- μέλη.

Οι συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης θα οριστικοποιηθούν στις επικείμενες νομοθετικές συζητήσεις στο πλαίσιο της αναθεώρησης του τρέχοντος προγράμματος πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου. Οι τοπικές αρχές θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση μόλις οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες.

Όπως διευκρινίστηκε μάλιστα οι τοπικές αρχές (δημοτικές και περιφερειακές) που θέλουν να εγκαταστήσουν WiFi σε περιοχές της περιφέρειάς τους θα μπορούν να αιτηθούν για χρηματοδότηση μέσω μας απλής, μη γραφειοκρατικής, διαδικασίας.

Επιστροφή