Εντυπωσιακή αναπαράσταση της εξόδου του Μεσολογγίου από παιδιά (pics)

4 Ιουνίου 2017, 08:00
A+ A-
Στην γιορτή Νεολαίας των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μεσσαπίων.

Την Τετάρτη 31 Μαΐου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη γιορτή Νεολαίας των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μεσσαπίων. Η γιορτή φιλοξενήθηκε στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών.

Κατά τη διάρκειά της, ο συντονιστής των Κατηχητικών της Περιφέρειας αυτής, Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρής, εφημέριος του Ιερού Ναού  Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ψαχνών, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τους Ιερείς και όλους τους παριστάμενους.

Η γιορτή περιλάμβανε Ύμνους στην Υπεραγία Θεοτόκο, παραδοσιακούς χορούς, παρουσίαση δραστηριοτήτων Νεανικών Συντροφιών,  παραδοσιακά  τραγούδια και ένα εντυπωσιακό θεατρικό δρώμενο, με θέμα την έξοδο του Μεσολογγίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος τόνισε την μεγάλη αξία της ελευθερίας που προέβαλαν τα παιδιά μέσα από την γιορτή, η οποία δεν ταυτίζεται με την ασυδοσία, αλλά με την αξιοπρέπεια και για την οποία ο άνθρωπος θυσιάζει ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

Θύμισε σε όλους, ακόμη, τη διαβεβαίωση του Κυρίου μας ότι κανείς δεν μπορεί να βλάψει την ψυχή του ανθρώπου, παρά μόνο το σώμα του, υπό την προϋπόθεση να αγωνίζεται ο καθένας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει τη μεγάλη αξία της πίστης στο Θεό, προκειμένου οι σύγχρονοι Έλληνες να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τους πειρασμούς την σύγχρονης πραγματικότητας.


 

Επιστροφή