ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Ακατανόητη η στάση των ρετσινάδων της Εύβοιας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Ακατανόητη η στάση των ρετσινάδων της Εύβοιας
10 Ιουνίου 2017, 08:55
A+ A-
Ανακοίνωση ρίχνει όλη την ευθύνη στους ρετσινάδες για την έλλειψη διαλόγου για τα προβλήματά τους.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την οποία προώθησαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι βουλευτές Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει όλη την ευθύνη στους ρετσινάδες της Εύβοιας, για την έλλειψη διαλόγου με το υπουργείο και χαρακτηρίζει ακατανόητη την στάση τους.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει –μεταξύ άλλων - τα εξής:

« Πρόσφατα, το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας απηύθυνε εκ νέου  αίτημα συνάντησης με τον Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλο και μάλιστα, επιμένοντας σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, την 15η Ιουνίου 2017. 

Με δεδομένο ότι εκείνη την ημέρα ο Αν. ΥΠΕΝ θα βρίσκεται στην Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου Ισραήλ, στη Θεσσαλονίκη, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, αντιπροτείναμε στο Σωματείο, με επίσημο έγγραφο, να μετατεθεί η συνάντηση για την Παρασκευή 09/06/2017, δηλαδή νωρίτερα και από την ημερομηνία που πρότεινε το ίδιο το Σωματείο.

Επίσης, κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία προτείναμε και την 12η Ιουνίου, ως εναλλακτική ημερομηνία.

Με έκπληξη, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικώς από τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Γεωργαντζή, την άρνηση του εν λόγω Σωματείου να συναντηθεί με τον Αν. ΥΠΕΝ και να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρητινοκαλλιεργητές, καθώς  και την πρόθεσή τους να μεταβούν στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, προβαίνοντας σε παράσταση διαμαρτυρίας, στο χώρο του Υπουργείου, ζητώντας συνάντηση με τον Αν. ΥΠΕΝ!

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη στάση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας, την οποία θεωρούμε αδικαιολόγητη και ακραία. Πρόκειται για στάση που δεν συμβάλλει στη συζήτηση των αιτημάτων του κλάδου, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι το ΥΠΕΝ δεν προτίθεται να λάβει κανένα μέτρο που να θίγει τα συμφέροντα των ρητινοκαλλιεργητών.» 

Επιστροφή