Χειροπέδες σε 853 άτομα τον Μάιο στη Στερεά Ελλάδα

Χειροπέδες σε 853 άτομα τον Μάιο στη Στερεά Ελλάδα
12 Ιουνίου 2017, 08:39
A+ A-
Πολλές ήταν οι συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, αφού ξεπέρασαν τις 100.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στη δράση των Αστυνομικών Διευθύνσεων  Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Συνελήφθησαν συνολικά 853 άτομα, με τις περισσότερες συλλήψεις (231) να αφορούν σε αλλοδαπούς, που είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα. Ακολουθούν σε αριθμό (208) οι συλλήψεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Σε ό, τι αφορά τα εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου, οι περισσότερες συλλήψεις (105) έγιναν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ 72 άτομα συνελήφθησαν για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων κ.λ.π.).

Για σοβαρές παραβάσεις συνελήφθησαν 5 άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διάπραξης ληστειών, 9 άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, 3 άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και 24 άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.

Επιστροφή