Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες
15 Ιουνίου 2017, 20:00
A+ A-
Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους προβλέπει έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, τα καιρικά φαινόμενα επρόκειτο να επηρεάσουν από το βράδυ της Πέμπτης 15 Ιουνίου την Μακεδονία, την Θεσσαλία και πρόσκαιρα την Ήπειρο και την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα επηρεαστούν η Μακεδονία και η Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Από το μεσημέρι τα πόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες και η Εύβοια με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου η πρόγνωση του καιρού έχει ως εξής:

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και τα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου η πρόγνωση του καιρού έχει ως εξής:

Καιρός: Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά ,τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χωρά πλην της Κρήτης και των Δωδεκανήσων νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. τα φαινόμενα στα δυτικά από το βράδυ θα σταματήσουν ενώ στα ανατολικά θα ενταθούν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: Σε πτώση.

Επιστροφή