Ο Τάσος Πρατσόλης σε Αστυνομία, ΟΑΕΔ και Δασαρχείο

Ο Τάσος Πρατσόλης σε Αστυνομία, ΟΑΕΔ και Δασαρχείο
23 Ιουνίου 2017, 15:17
A+ A-
Πραγματοποίησε επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες της Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων στις Δημόσιες Υπηρεσίες του Νομού, ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης, επισκέφτηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, τον ΟΑΕΔ και τη Διεύθυνση Δασών.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, ο κ. Πρατσόλης συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Νικολιδάκη. Στην πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαν, διαπιστώθηκαν κάποια προβλήματα σχετικά με την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας τα οποία οφείλονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού.

Δεδομένου ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, συμφωνήθηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη όσο το δυνατό περισσότερων κενών οργανικών θέσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα και να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες.

Συγχρόνως βέβαια αναγνωρίζεται  το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Αστυνομική Διεύθυνση στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Στη συνέχεια, ο κ. Πρατσόλης συναντήθηκε με την Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κα Σταθοπούλου και ενημερώθηκε για τα υφιστάμενα προγράμματα του Οργανισμού, όπως το πρόγραμμα για ανέργους άνω των 50 ετών, αλλά και γι’ αυτά που αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν, για παράδειγμα το πρόγραμμα για ανέργους από 55 έως 67 ετών για να συμπληρώσουν συντάξιμα έτη.

Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα και οι διαδικασίες που υπάρχουν σχετικά με την ενημέρωση και τη γενικότερη υποστήριξη των ανέργων. Τέλος, ο κ. Πρατσόλης επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Δασών και συνομίλησε με τον Δασάρχη κ. Μήλιο αλλά και με στελέχη της Διεύθυνσης.

Η συζήτηση αφορούσε στους δασικούς χάρτες και άλλα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας αυτής της υπηρεσίας. Ειδικά για το θέμα των δασικών χαρτών, τονίστηκε ότι μετά τις συμπληρωματικές νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν από την πλευρά του Υπουργείου, αντιμετωπίζονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα προβλήματα που ανέκυψαν από την ανάρτησή τους.

Επιστροφή