Εξόρμηση Αστυνομίας και Επιθεώρησης Εργασίας για την εργασιακή εκμετάλλευση

Εξόρμηση Αστυνομίας και Επιθεώρησης Εργασίας για την εργασιακή εκμετάλλευση
24 Ιουνίου 2017, 14:13
A+ A-
Βεβαιώθηκαν συνολικά 246 παραβάσεις σε εργασιακούς χώρους.

Η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση για την αποδόμηση οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της προτεραιότητας “EMPACT- Trafficking in Human Beings (THB)”  της Europol και στην ελληνική επικράτεια διήρκησε από 15 έως 19 Μαΐου 2017.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν 26 χώρες, πραγματοποιήθηκαν κοινές ημέρες δράσης, στο πλαίσιο των οποίων ελέχθησαν πάνω από 22.193 άτομα και 6.056 οχήματα.

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική επικράτεια, από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.450 έλεγχοι.

Οι έλεγχοι έγιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε χώρους αγροτικών δραστηριοτήτων, σε πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε χώρους κατασκευαστικών δραστηριοτήτων, σε βιομηχανικές περιοχές και σε οίκους ανοχής.

Στο πλαίσιο των κοινών επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν 246 παραβάσεις και συγκεκριμένα 152 για ωράριο εργασίας, 49 για ανασφάλιστη εργασία, 14 για παράνομη πρόσληψη, μία για εξώθηση σε επαιτεία και 75 για άλλα αδικήματα (πιστοποιητικό υγείας, άδεια εργασίας).

Επιστροφή