"Καμπανάκι" από τον Μπακογιάννη στον Υπουργό Υγείας

Καμπανάκι από τον Μπακογιάννη στον Υπουργό Υγείας
26 Ιουνίου 2017, 09:40
A+ A-
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα τα Εύβοιας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης χτύπησε «καμπανάκι κινδύνου» για την κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Εύβοιας, στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με τον οποίο συναντήθηκε στην Χαλκίδα την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αργύρης.

Αρχικά ο κ. Μπακογιάννης, ενημέρωσε τον Υπουργό, τόσο για τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Στερεά Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για να συμβάλλει στην επίλυσή τους.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον υπουργό για την εξέλιξη των έργων του νοσοκομείου Χαλκίδας και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, όπως είναι οι ελλείψεις υλικών, η υποστελέχωση αλλά και οι ελλείψεις των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.  

Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε πάντως να ευχαριστήσει τον Υπουργό, ο οποίος ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενέταξε το ποσό των 2 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. 

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την σύσκεψη που έγινε στη Χαλκίδα, την Παρασκευή.

Επιστροφή