H Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας τα "χώνει" σε ΔΗ-ΣΥ και Τελευταίο Θρανίο

H Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας τα χώνει σε ΔΗ-ΣΥ και Τελευταίο Θρανίο
26 Ιουνίου 2017, 20:45
A+ A-
Για τις αξιολογήσεις  των διευθυντών στα Σχολεία.

Η συνδικαλιστική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκπαιδευτικών Χαλκίδας (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς να μην συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των Διευθυντών στα σχολεία και μετά την ολοκλήρωση τη διαδικασίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται στις παρατάξεις ΔΗ-ΣΥ (πρώην  ΠΑΣΚ) και Τελευταίο Θρανίο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζονται –μεταξύ άλλων- τα εξής: 

« Καλέσαμε οι αιρετοί να μη γίνουν αξιολογητές και στη συνέντευξη να βάλουν παύλα. Οι  συνάδελφοι  αιρετοί των παρατάξεων ΔΗ-ΣΥ (πρώην  ΠΑΣΚ) και Τελευταίου Θρανίου  την ίδια στιγμή που καλούσαν υποκριτικά με ανακοινώσεις τους συναδέλφους σε απεργία-αποχή βαθμολόγησαν κανονικά τους υποψήφιους διευθυντές.

Αποκαλυπτική η τοποθέτηση της αιρετού της ΔΗ-ΣΥ στη ΓΣ στις 31/5: «Αυτός είναι ο ρόλος μου, να κρίνω τον καλύτερο κι όχι να απέχω βάζοντας παύλα». Η παράταξη του Τελευταίου Θρανίου δεν μπορεί να κρύψει τη στήριξη στο σχέδιο νόμου αφού στην ανακοίνωση τους κριτικάρουν το πώς γίνεται η αξιολόγηση και όχι το αν θα γίνει.

Για άλλη μια φορά συνάδελφοι οι παρατάξεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι στηρίζουν την αξιολόγηση και συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (συνέχεια της προηγούμενης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Παρουσιάζονται ως καλοί αξιολογητές σε ένα αντιεκπαιδευτικό, αντιεπιστημονικό, αντιπαιδαγωγικό σύστημα εκπαίδευσης, δημιουργούν συγχύσεις, κι αυτό είναι στάση πολύ επικίνδυνη που δεν μπορεί να την καλύψει καμιά δικαιολογία! Νομιμοποιούν την αξιολόγηση επιβεβαιώνοντας τον ρόλο τους ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι.»

Επιστροφή