Πάνε για κατάργηση οι δικαιολογημένες απουσίες στο Λύκειο

Πάνε για κατάργηση οι δικαιολογημένες απουσίες στο Λύκειο
28 Ιουνίου 2017, 07:37
A+ A-
Για να μπει τέλος στη ...φάμπρικα των ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων.

Την πλήρη κατάργηση των δικαιολογημένων απουσιών, προβλέπει νέα ρύθμιση, την οποία -σύμφωνα με πληροφορίες Αθηναϊκών ΜΜΕ- επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Η ρύθμισης αυτή αναμένεται να πάει στη Βουλή στο νομοσχέδιο που θα αφορά στις αλλαγές στο Νέο Λύκειο και θα ψηφιστεί εντός Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα υπάρξει πρόβλεψη για ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα καταγράφει τις καθημερινές απουσίες των μαθητών όλων των Λυκείων της  χώρας.

Οι γονείς θα ενημερώνονται μέσω sms ή e- mail για την απουσία του παιδιού τους από το σχολείο. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα αποπληρώνεται το κόστος των μηνυμάτων προς χιλιάδες γονείς μηνιαίως.

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρξει νέο όριο απουσιών στα Λύκεια, καθώς το σημερινό όριο δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών φτάνει συνολικά τις 114. 

Μέχρι σήμερα οι Διευθυντές των Λυκείων στέλνουν απλά ένα ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς, κάθε αρχή του μήνα για τους μαθητές που κάνουν πάνω από 30 απουσίες. 

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι τόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, όσο και η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχαν εξαγγείλει επισήμως ότι θα βάλουν τέλος στο φαινόμενο της ... φάμπρικας των ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων για τη δικαιολόγηση απουσιών, μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής απουσιών. 

 

Επιστροφή