Στη φυλακή δάσκαλος γιατί ασέλγησε σε μαθήτριά του

Στη φυλακή δάσκαλος γιατί ασέλγησε σε μαθήτριά του
27 Ιουνίου 2017, 09:40
A+ A-
Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης μαθήτριας καταδικάστηκε ένας 52χρονος δάσκαλος από τις Σέρρες, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού νεότερου των 15 ετών κατ' εξακολούθηση, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ύστερα από έφεση που άσκησε η εισαγγελέας κατά προηγούμενης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όταν ο κατηγορούμενος είχε κριθεί αθώος.

Τον Νοέμβριο του 2015 η αντεισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις άσκησης έφεσης και έτσι η δίκη επαναλήφθηκε, αυτήν τη φορά ενώπιον του Εφετείου, με διαφορετική σύνθεση.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι γονείς της 17χρονης σήμερα  μαθήτριας επανέλαβαν όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η κόρη τους, καταθέτοντας ότι ο δάσκαλος προέβη, για πάνω από δύο χρόνια, σε ασελγείς πράξεις εναντίον της ανήλικης.

Ο 52χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, δεν έπεισε όμως δικαστές και ενόρκους, οι οποίοι τον έκριναν ομόφωνα ένοχο.
  

 

Επιστροφή