ΤΟ ΠΑΚΟΕ βγάζει ακατάλληλες για κολύμβηση 21 παραλίες της Εύβοιας

ΤΟ ΠΑΚΟΕ βγάζει ακατάλληλες για κολύμβηση 21 παραλίες της Εύβοιας
27 Ιουνίου 2017, 20:14
A+ A-
Δείτε ποιες είναι αυτές και τι αναφέρει η επιστημονική ομάδα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών.

Μπορεί να αναφέρεται σε νερά, αλλά μάλλον ...φωτιές θα ανάψει η έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) στην Εύβοια, η οποία βγάζει ακατάλληλες για κολύμβηση 21 γνωστές παραλίες του νομού.

Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας ελέγχθηκαν συνολικά  28 σημεία. Από αυτές τις παραλίες οι 21 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση  και οι 7 κατάλληλες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 27 Ιουνίου φαίνονται στους παρακάτω πίνακες:

Σε δελτίο τύπου η επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ αναφέρει τα εξής: 

Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες  θαλασσινού στις 20 Ιουνίου 2017 σε περιοχές της Εύβοιας με τις παρακάτω συνθήκες: Μερικές  δειγματοληψίες έγιναν στα 5 μέτρα μέσα στη θάλασσα , ενώ  άλλες έγιναν σε διαφορετικά σημεία αρκετά μακριά από την ακτή.

Η μέθοδος ανίχνευσης και καταμέτρησης  του μικροβιακού φορτίου ή ζωντανού μικροβιακού πληθυσμού βακτηρίων E.coli, των ολικών κολοβακτηριοειδών και εντερόκοκκων, στο αρχικό δείγμα έγινε  με την μέθοδο  Διήθησης  δια μέσου μεμβράνης πόρου 0,45 μm συγκεκριμένης ποσότητας (100 ml δείγματος νερού).

Τα αποτελέσματα της εκτιμήσεως των μικροβιακών πληθυσμών που παρουσιάζονται στον παραπάνω πίνακα εκφράζονται ως αριθμός βιώσιμων μονάδων, δηλαδή σε Colony Forming Units (CFU)  ανά 100 ml δείγματος νερού (cfu /100 ml).

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τα αποτελέσματα στις παραλίες της Εύβοιας  μπορείτε να επικοινωνήσετε με την επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ στα εξής τηλέφωνα: 210 - 8100805 και  210- 8100804 και  6944-415875.

 

Επιστροφή