ΧΑΛΚΙΔΑ: Αφοπλιστική απάντηση δικαστή σε αίτημα αποφυλάκισης ισοβίτη

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αφοπλιστική απάντηση δικαστή σε αίτημα αποφυλάκισης ισοβίτη
13 Ιουλίου 2017, 09:00
A+ A-
Πρόκειται για πρώην υποθηκοφύλακα, ο οποίος καταδικάστηκε για κατάχρηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο διάλογος που διημείφθη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Χαλκίδας, μεταξύ κατηγορούμενου και του προέδρου του δικαστηρίου, αυτή την εβδομάδα ήταν πραγματικά ...απολαυστικός.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου καθόταν 67χρονος πρώην υποθηκοφύλακας σε πόλη της Βοιωτίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για κατάχρηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ, από το ταμείο της υπηρεσίας του. 

Ο 67χρονος δεν είχε παραστεί στο δικαστήριο, που τον καταδίκασε, με την σύζυγό του να καταθέτει αίτημα αναβολής της δίκης. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάστηκε αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο θα επιδεινωθεί, αν παραμείνει στη φυλακή.

Ο κρατούμενος οδηγήθηκε φρουρούμενος από αστυνομικούς στο δικαστήριο και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης έγινε ο εξής διάλογος με τον πρόεδρο της έδρας:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί κύριε δεν εμφανιστήκατε στο δικαστήριο να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας; Ενδεχομένως να σας αναγνωριζόταν κάποιο ελαφρυντικό και να γλιτώνατε τα ισόβια..

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Δεν μπορούσα να παραστώ κύριε πρόεδρε, ήμουν πολύ άρρωστος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τώρα όμως ήρθατε για να ζητήσετε την αποφυλάκισή σας.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Τώρα είμαι πολύ καλύτερα κύριε πρόεδρε. Τότε ήμουν ...πεθαμένος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δηλαδή τώρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας σας;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Βέβαια, τώρα είμαι πολύ καλύτερα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άρα λοιπόν σας έκανε καλό η φυλακή, αφού βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας σας. Τι μας λέτε ότι αν μείνετε μέσα κινδυνεύετε;

Τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του 67χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή προκειμένου να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του. 

Επιστροφή