Ο Chef Προτείνει

Κορμός σοκολάτας

Κορμός σοκολάτας
14 Ιουλίου 2017, 08:24
για να γλύφεις και τα δάχτυλά σου.

Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξετε αυτό το γλυκό και να μην αρέσει... Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει γιατί θα φαγωθεί αμέσως.

Υλικά:

6 αβγά
5 κουταλιές σούπας κακάο
2 κούπες ζάχαρη άχνη
Λίγες σταγόνες Κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτί alsa mouse

Τι κάνουμε:

Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και μερικές σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.

Απλώνουνε το μείγμα σε βουτυρωμένη λαδόκολλα στο ταψί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.

Βάζουμε το ταψί με το μείγμα στο μέσον του φούρνου και χαμηλώνουνε στους 150 βαθμούς τον φούρνο.

Ψήνουμε για 10 λεπτά μόνο. Σβήνουμε τον φούρνο και ελέγχουμε το μείγμα να είναι μαλακό.

Στρώνουμε την alsa mouse πάνω στον κορμό και τυλίγουμε σιγά-σιγά με την βοήθεια της λαδόκολλας σε ρολό.

Τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεί.

Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το κόβουμε σε ροδέλες.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κέικ με μούστο

Κέικ με μούστο
Ο Chef Προτείνει
[22/09/2017 - 08:00]

Τα καλά του Φθινοπώρου ...περισσότερα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Τυροπιτάκια με γιαούρτι
Ο Chef Προτείνει
[08/09/2017 - 08:00]

Για το κολατσιό των μικρών μαθητών   ...περισσότερα