ΚΚΕ: Τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου στην Εύβοια

ΚΚΕ: Τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου στην Εύβοια
15 Ιουλίου 2017, 15:37
A+ A-
Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας.

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ επισκέφτηκε  την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας,  συναντήθηκε με το Διοικητή,  και μίλησε με τους εργαζόμενους πυροσβέστες.

Το κλιμάκιο αποτελείτο από τους  Σοφία Ντούρου, περιφερειακή σύμβουλο, Ασημίνα Καραμπέτσου, δημοτική σύμβουλο Ερέτριας και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Γεωργία Πύθουλα, δημοτική σύμβουλο  Διρφύων- Μεσσαπίων και Γιώργο Αργύρη.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας των μειώσεων μισθών και συντάξεων, αλλά και αυτά που αφορούν τη λειτουργία των Πυροσβεστικών Σταθμών και κλιμακίων στο νομό της Εύβοιας.

Όπως διαπιστώθηκε υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου. Σε ανακοίνωση της τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ, μετά την επίσκεψη τονίζονται –μεταξύ άλλων – τα εξής:

«Στην Εύβοια υπηρετούν περίπου 300 πυροσβέστες (οι 110 στη Χαλκίδα) και απ’ αυτούς μόνιμοι είναι οι μισοί, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 60 ακόμα άτομα με βάση τις ανάγκες της περιοχής για να μπορούν να καλυφθούν οι βάρδιες και να δίνονται τα απαραίτητα ρεπό.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πυροσβέστες έχουν χρωστούμενα τουλάχιστον 100 ρεπό ενώ στους αξιωματικούς φτάνουν τα 500.

Στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ανησυχία για τη λειτουργία των υπηρεσιών λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε εξοπλισμό, αλλά κυρίως σε προσωπικό, τη στιγμή που κάθε χρόνο η κρατική χρηματοδότηση του πυροσβεστικού σώματος μειώνεται.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα λάστιχα των οχημάτων για αυτή την περίοδο αγοράστηκαν κυρίως από χορηγίες διάφορων φορέων, ενώ απαράδεκτη είναι η κατάσταση σε σχέση με τα μέτρα προστασίας των πυροσβεστών καθώς τμήμα του ατομικού εξοπλισμού αναγκάζονται να τα αγοράζουν μόνοι τους γιατί αυτά που τους παρέχονται δεν επαρκούν σε ποσότητα και ποιότητα.»

Επιστροφή