Ένας σχεδόν χρόνος από την πυρκαγιά στη Λίμνη και δεν έγινε τίποτε

Ένας σχεδόν χρόνος από την πυρκαγιά στη Λίμνη και δεν έγινε τίποτε
19 Ιουλίου 2017, 14:31
A+ A-
Ο Συμεών Κεδίκογλου γράφει για την αδράνεια των αρμοδίων...

*Γράφει ο Συμεών Κεδίκογλου, πρώην υφυπουργός Παιδείας.

Σε περίπου ένα μήνα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Λίμνης. Μπορούμε πια να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακολούθησε χωρίς να κατηγορηθούμε για βιαστική κρίση.

Είχαμε πει απ’ την πρώτη στιγμή ότι σύνθετα προβλήματα σαν κι αυτό απαιτούν γρήγορο συντονισμό διαφορετικών υπουργείων, πράγμα που βέβαια δεν έγινε παρά την παρέλαση τεσσάρων (4) υπουργών και πολλών στελεχών στον τόπο τότε. 

Το ότι δεν υποβλήθηκε καν σχέδιο ενίσχυσης προς την ευρωπαϊκή ένωση έγινε γνωστό από την απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αργότερα.

Αλλά ούτε η πιο απλή υπόσχεση να δοθούν τα χρήματα για έργα στο καμένο δάσος στους τοπικούς συνεταιρισμούς κι όχι σε εξωτερικούς εργολάβους για να ενισχυθούν οι πληγέντες τηρήθηκε.

Ο αρμόδιος υπουργός αφού αρχικά διαβεβαίωνε, στη συνέχεια είπε πως χρειαζόταν μια τροπολογία που θα ψήφιζε, την οποία τελικά ποτέ δεν έφερε. Κλασσικός ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

Καθώς σε αυτή την χώρα ξεχνάμε γρήγορα, διαβάζοντας την ανακοίνωση-καταγγελία των πυροσβεστών για τις φετινές ελλείψεις με ευθύνη του υπουργείου, δε μας μένει παρά να ελπίζουμε ο θεός να βάλει το χέρι του για να μην έχουμε παρόμοιες καταστροφές. 

Επιστροφή